ja bym bardziej powiedzial niezle grafiki niz niezle fotki
no ale ja sie nie znam
ja juz sie boje takie opinie wydawac
odnosze jakies dziwne wrazenie ze wiekszosc urzytkowinkow CB jest jakas pro PSowa
...
pewnie tak. Z tymi chmurkami powyzej to juz koles przegial, ale sporo fotek z galerii "My best shots 2005" jest calkiem niezlych mimo ze poPSutych.Zamieszczone przez bonk
shit
naprawde dochodze do wniosku ze trzeba pokazywac fotoszopowe roboty
nie wazne co i jak, wazne ze wyglad bajerancko
musze powaznie zastanowic sie nad swoja galeria
...
no co ty akustyk
EDIT: uderz w stol a nozyce sie odezwa![]()
...
a nie... tu nie trafiles. jestem mocno ciety na naduzywanie efektow postprocessingu. jak zreszta i na robienie zdjec bez pomyslunku i bez sensu.Zamieszczone przez bonk
natomiast, to co mi sie w podanym linku podoba, to trzezwe zastosowanie narzedzi w sposob gustowny (MSZ) i wspolgrajacy z tresciami. nie jest to dla mnie fotografia, tylko (foto)grafika, ale to nie oznacza skreslenia z listy tzw. tworczosci, ktora moge obejrzec i odbrac emocjonalnie. a to co widze, jakby nie zaszufladkowac, mi sie zwyczajnie podoba. ma sens, jest ciekawie zrobione
na takiej samej zasadzie, moge poogladac malarstwo czy rysunek. ani to ani to fotografia nie jest, ale przeciez tez moze sie podobac.
wcale nie neguje faktu ze wypieszczone wielogodzinnymi sesjami fotki sa bardzo przyjemne w odbiorze. sam sie tym na codzien zajmuje.
a to ze fotografia sie zajalem w czasach gdzie o obrobce komputerowej nikt jeszcze nie marzyl, dziala podwojnie na niekorzysc wszystkich pseudofotografii. poprostu chyba sie uczulilem :wink:
z innej beczki
czasami nawet jedna glupia opinia wygloszona gdzies w tlumie skandujacych ludzi moze spowodowac ze ktos sie zastanowi nad tym co krzyczy. taka niepochlebna opinia jest moj post na temat tej galerii. i wcale nie wierze w to ze kogokolwiek odwiode od manipulacji przy fotkach - bo nie mam takiego zamiaru. wyglaszam jedynie swoja opinie.
ponizej prezentuje co mozna zrobic z nijakiej fotki. zero ostrosci, zero kontrastu, zero kolorow.
...
dolaczam sie do pytania akustyka - moglbys taki duzy pliczek przeslac?![]()