Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Canon 5D mark II - pioziomy pasek na zdjęciu i dziwna kolorystyka

Miasto
    Białystok

Domyślnie Canon 5D mark II - pioziomy pasek na zdjęciu i dziwna kolorystyka

Witam,

Od czerwca jestem posiadaczem nowego Canon 5D II. Po zrobieniu 6,5 tys. zadjęć pojawił się problem z robieniem zdjęć. Mianowicie po zrobieniu zdjęcia pojawia sie jasny pasek na górze zdjecia, przy zrobieniu kolejnej klatki, wyswietla ciągle pierwsze zrobione zdjęcie z paskiem. Przy trzeciej próbie pojawia się zaróżowienie całej klatki. Dodam ze zdjęcia są robione w formacie RAW, przy róznej ognisowej, czasie i przysłonie.
    Problem znika na kilka klatek po ponownym uruchomieniu, wyjęciu baterii i karty. Dotyczy to 3 rożnych kart pamięci. Proszę o pomoc w tym temacie !

podaję link do przykladowych zdjęć.

https://picasaweb.google.com/1113580...6Sierpnia2012#

pozdrawiam,
    Ecik
    Krecik w andergrandzie..

Uzależniony Awatar kaindox

Domyślnie Odp: Canon 5D mark II - pioziomy pasek na zdjęciu i dziwna kolorystyka

"Niestety, nie znaleziono strony."
    Może jakiś działający link?

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 5D mark II - pioziomy pasek na zdjęciu i dziwna kolorystyka

Jasne/ciemne paski to przeważnie problemy z migawką. Ale nie pasuje dalsza część opisu.
    Wrzuć jakieś zdjęcia będzie można coś więcej powiedzieć lup przynajmniej wyeliminować uszkodzenie migawki.

Miasto
    Białystok

Witam,
    Wrzucam jeszcze raz linka do zdjęć. Pierwsze 3 to opisana seria, zaczyna się od paska na górze i kolejne 2 i 3. Jak widać nie pokazuje nowego zdjęcia tylko zapisuje na karcie kolejny numerowany plik, ale na zdięciu pierwszym z błędem.

https://profiles.google.com/11135808...58459765795201
    Krecik w andergrandzie..

Początki nałogu

Witam,

Dalej podany link nie działa... (więc trudno coś więcej doradzić...)

Pozdrawiam, Alex

Miasto
    Białystok

Kolejna próba z linkiem:

https://profiles.google.com/ecik1974...01836009653745

czy teraz link jest poprawny ?
    Ostatnio edytowane przez ecik ; 17-08-2012 o 20:18
    Krecik w andergrandzie..

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

Wszystkie linki u mnie działają.To wygląda jakby tint poszedł na maksa w prawo.

Coś już napisał

Nie jest to problem z migawką.
    Ani z kartą co mogłoby sugerować pierwsze zdjęcie -piszesz, że sprawdzane na kilu różnych i zawsze masz to samo
    Możliwe że to problem z płytą główną/elektroniką. Czy aparat miał jakieś "przejścia" ostatnio?

Jak rozumiem aparat ma dopiero dwa miesiące i gwarancję więc nie ma co kombinować -wyślij na żytnią do csi.
    Daj info jak się sprawa zakończyła.

Miasto
    Białystok

Jest to nowy sprzęt, zrobione dwa śluby, kupiłem dwie nowe karty bo myślałem, że wina karty.
    To moje drugie body. We wczesniejszym zakupie problem byl podobny ale po 15 klatkach dodatkowo pojawił się błąd ERROR 80, który zablokował migawkę, obiektyw i odesłałem do sprzedwacy dostałem zwrot kasy.
    Kolejne body kupiłem u tego samego sprzedwacy ściągane z Niemiec, ma gwarancję. Myślałem ze to koniec złej passy...
    Ale nie mam gwarancji czy wcześniej nie byl uszkodzony / uderzony bo problem pojawił się dopiero po 3 miesiącach.
    Obecnie nawet restart, wyjęcie baterii i karty nie pomaga kolejna klatka wyglada tak samo...
    Krecik w andergrandzie..

Coś już napisał

Pech, współczuję.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów