Strona 38 z 38 PierwszyPierwszy ... 28363738
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 380

Wątek: [maciek12ss] pierwsze fotki z lustra

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Domyślnie Odp: [maciek12ss] pierwsze fotki z lustra

Ufoludki tez były bo mam Selfie na tle zorzy heh doświetlone ledem z telefonu. Żałuję że nie zabrałem lampki błyskowej chociaż jednej ...
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Coś już napisał Awatar Boogie
    Miasto
    Poznań

Zorza wyszła rewelacyjnie

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

257) Super widok i fota, aż Ci zazdroszczę

Dawno nic nie publikowałem więc, że by odświeżyć wątek kilka fotek.
    Seria z pomostami, a na koniec zachód słońca
    258.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

2banan
    Guest

bardzo ładne zdjęcia, jedynie coś mi nie pasuje w 264, takie sztuczne
    ale mogę się mylić

Podoba mi się jak "łączysz" zdjęcia krajobrazowe z parami młodymi. Świecisz 1 lampą na statywie wyzwalaną radiowo bezposrednio? trochę ostre światło masz na młodych (zwłaszcza chodzi mi o cieniach na twarzy), może warto zastosować chociażby parasolkę Fajne zdjęcia, widać że kadry przemyślane. Ostatnie zdjęcie wygląda mi trochę jak fotomontaż - był zachód/wschód i burza ?
    Blende Media - fotografia ślubna, sesje narzeczeńskie, filmowanie
    Pracuję głównie na terenie śląska, w miastach takich jak: Jastrzębie Zdrój, Gliwice, Rybnik, Wodzisław Śląski, Cieszyn, Żory, Pszczyna, Racibórz.l
    Zapraszam na moją stronę: http://www.blende.pl oraz na blog http://www.blende.pl/blog

Cytat Zamieszczone przez blende_media Zobacz posta
    Podoba mi się jak "łączysz" zdjęcia krajobrazowe z parami młodymi. Świecisz 1 lampą na statywie wyzwalaną radiowo bezposrednio? trochę ostre światło masz na młodych (zwłaszcza chodzi mi o cieniach na twarzy), może warto zastosować chociażby parasolkę Fajne zdjęcia, widać że kadry przemyślane. Ostatnie zdjęcie wygląda mi trochę jak fotomontaż - był zachód/wschód i burza ?
    Bardzo lubię krajobraz, jak lecę na zdjęcia plenerowe z młodymi to najpierw szukam tła, potem bawimy się z "młodymi" aby ich tam wpasować. Masz dobre oko . Świecę jedną lampą bez modyfikatorów na statywie. Ale nie zawsze czasami mam kogoś do pomocy. Jeśli jestem sam używam yn ze stopki i wyzwalam radiowo. Potłukłem już jedną lampę z parasolką przez wiatr dlatego kosztem ostrzejszego światła unikam uszkodzenia sprzętu. Do zdjęcia z wędką np miałem pomocnika ale też nie zakładałem parasolki tylko świeciłem goła lampą, a to ze względu na ciężar. Pomocnik musiał bardzo mocno się wychylić za pomost (parasolka nic nie waży ale te kilka gram już by nie pozwoliły mu na takie akrobacje a było za głęboko że by wejść do wody). Ostatnie zdjęcie to faktycznie mały fotomontaż 2 warstwy w ps. Normalna fota pod zachód słońca zaświecona jedną lampką. Nałożyłem na to zdjęcie z piorunami. Warstwę wymieszałem w trybie nakładki delikatnie wymasowałem dopasowałem detale. Nawet z dopasowaniem kolorystyki nie musiałem się dużo bawić efekt był od razu dla mnie dosyć przyjemny.

Jeżeli boisz się o lampy na statywie to polecam zakupić tekstylny obciążnik np. do flag. Robię zlecenia dla firmy zajmującej się produkcją flag i takie obciążniki nadają się idealnie (kwadratowe z dziurą w środku żeby można było nałożyć na statyw) - jeżeli jesteś zainteresowany to mogę załatwić po kosztach takie coś. Obciążniki te napełnia się piaskiem lub żwirem. Jedyna waga to ciężar więc sesje muszą odbywać się w promieniu kilkudziesięciu metrów, no chyba że lubisz ćwiczyć łapy Ja również świecę lampami na plenerach ślubnych np. na tym Blende Media | Gosia i Darek - plener ślubny w ogrodach Kapias - używam lampy wyzwalane radiowo: jedna z parasolką na statywie, natomiast jak jest możliwość to dorzucam drugą aby tworzyła światło kontrowe.
    Blende Media - fotografia ślubna, sesje narzeczeńskie, filmowanie
    Pracuję głównie na terenie śląska, w miastach takich jak: Jastrzębie Zdrój, Gliwice, Rybnik, Wodzisław Śląski, Cieszyn, Żory, Pszczyna, Racibórz.l
    Zapraszam na moją stronę: http://www.blende.pl oraz na blog http://www.blende.pl/blog

Znowu dawno mnie nie było. Korzystając z odwiedzin mojej siostry na feriach zrobiłem jej kilka zdjęć Pogodę mieliśmy marną w sumie to na jednym zdjęciu tylko jest trochę słońca , reszta zrobiona pod chmurkami.
    268.jupiter 21m.

Strona 38 z 38 PierwszyPierwszy ... 28363738

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów