Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Wytrzymałość akumulatorów w Canon 7D i 5DmkII

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Wytrzymałość akumulatorów w Canon 7D i 5DmkII

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    a jaką masz żywotność baterii w canon 7D bo ja po roku i 8 miesiącach już mam 2 kwadraciki zielone ale to raczej normalne i nie wiem czy nawet wcześniej juz 6 miesięcy temu nie były 2 kwadraciki nie zwracałem na to uwagi nigdy. Ty po czasie 1,5 roku też 2 powinieneś mieć. To bardzo dziwne że masz większą żywotność baterii niż po kilku miesiącach czy roku jej używania z 1100 do 2000 zdjęć zrobisz bo raczej spada jej żywotność po tym czasie a nie rośnie. A te 2000 zdjęć to zrobisz w jeden wieczór czy w kilka dni bo to też jest istotne. Zależy też czy korzystasz z podglądu ja mam 2 sekundowy ustawiony i przez 1,5 roku używania potrafiłem 1300 zdjęć jednorazowo zrobić na jednej baterii, a teraz to nie wiem ile da rade ale myśle że te 1100 napewno. Ja używam raczej 2 baterii w gripie to ponad 2600-2700 zdjęć się zrobi. Na akumulatorkach sanyo eneloop 2000 mAh zrobiłem 1300 zdjęć. Rodzaj szkła ma wpływ na zużycie baterii czy korzysta się z IS, ale ja takich szkieł nie posiadam.
    Jeśli chodzi o żywotność baterii to pokazuje mi 2 kwadraciki. Te 2000zdjęć robię z podglądem 2sekundowym - taką ilość zdjęć robię zazwyczaj w 2 do 3 dni, może dlatego też wytrzymuje dłużej. Używam obiektywów L z usm, ale bez stabilizacji.
    Ostatnio edytowane przez satyr88 ; 16-08-2012 o 21:52

Uprawnienia umieszczania postów