Witam, przymierzam się do tego szkiełka jednak sporo osób pisze, że trzeba trafić na dobrą sztukę ze sprawnym AF. Czy jeśli trafię na kiepską sztukę kalibracja pod body w ramach gwarancji będzie darmowa?
Witam, przymierzam się do tego szkiełka jednak sporo osób pisze, że trzeba trafić na dobrą sztukę ze sprawnym AF. Czy jeśli trafię na kiepską sztukę kalibracja pod body w ramach gwarancji będzie darmowa?
Jeśli obiektyw będzie zakupiony z polskiej dystrybucji to tak.
A wie ktoś może jakiego rzędu to koszty są?
I przede wszystkim JAK SOBIE Z TYM RADZĄ?
Co do kosztów to napisz do serwisu, nikt tu wyrocznią nie jest. A co do tego jak sobie radzą to http://www.canon-board.info/obiektyw...8/index28.html
Tam powinieneś znaleźć większą część info o kalibracji sigm jaka jest na forum
W dużej części tez zależy od Body znam taki przypadek gdzie 4 sigmy były wysłane do kalibracji i nie udało się skalibrować z tym body.
Znów w mojej starej puszce działał idealnie podpięty pierwszy z brzegu :-)
Może się komuś przyda
I co w przypadku gdy odeślą mi obiektyw niby po kalibracji a nadal będzie źle się sprawował?Kod:Koszt odpłatnej kalibracji wynosi 258,30 zł brutto + koszty transportu.
Tylko reklamacja usługi pozostaje.
Najlepiej kupić używaną, sprawdzoną sztukę. Ja w ten sposób nabyłem 2 takie szkła - dla mnie i mojej kobiety. Chodziły idealnie pod 400d i 40d. Żadnych problemów z AF-em. Na pewno celniejszy niż w C50/f1.4, czy C85/f1.4. Polecam ten obiektyw. Bardzo mile go wspominamy![]()
Miłego dniamoja www
Warto kupić w takim sklepie w którym będziesz mógł skorzystać z niezgodności z umową, mój znajomy wysyłał już parę Sigm 30mm do kalibracji i żadnej nie udało się z jego body skalibrować. Na szczęście mógł oddać w sklepie i zwrócili mu pieniądze.
Teraz kupił pierwszego z brzegu Canon 28mm i nie ma tego problemu :-)