Witam,czy jest to normalne,że świecące punkty AF a zwłaszcza centralny nie jest doświetlony z prawej strony w rogu,i ten cały kwadrat jest czerwony bez prawego dolnego narożnika?
Witam,czy jest to normalne,że świecące punkty AF a zwłaszcza centralny nie jest doświetlony z prawej strony w rogu,i ten cały kwadrat jest czerwony bez prawego dolnego narożnika?
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I
ważne, że świeci...
nie przejmuj się i rób dalej zdjęcia...:smile:
Zbytnio się tym nie przejmuję,ale czy coś takiego nie doprowadzi do stanu,że wogóle nie będzie świecić.Drugą sprawą jest to,czy jest to norma bo jeśli nie to oddam do serwisu,tymbardziej że aparat mam od paru dni.
Pozdrawiam
ja bym zareklamowal, jesli cie to wkurza, to moze ci to naprawia, moze wystarczy poprwic matowke i bedzie OK?
zdaje się, że ktoś z forumowców wyciągał w którymś EOS'ie matówkę i później jak wsadził znowu spowrotem to delikatnie podświetlały się wszystkie punkty, no i jednen ten wybrany zdecydowanie mocniej...
w sumie nie wiem czy to jakoś wpływa na działanie...
ale tak jak mówią; zawsze możesz iść z tym do serwisu i zapodać im do naprawy/kalibracji czy jak tam kto woli....
Ja mam z kolei taką małą łunę obok dolnego znacznika, ale nie przejmuję się tym specjalnie.
Mnie na matówce lekko przebija Eurosport. Ale zbytnio się tym nie martwię, zwłaszcza jak jest WTA. :-)
O obiektywach wiem prawie wszystko
Bo piąteczka ma już wbudowane WiFi i czasmi sygnał telewizyjny się ładujeZamieszczone przez Cichy
![]()
Jurek! Ale Cichy ma 20D:grin:Zamieszczone przez Jurek Plieth
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
No całkiem niezle sobie gruchacie,może jeszcze parę słów co warto w tym tygodniu zobaczyć![]()