Folia ochronna do 60D? Obracasz ekranik do środka i nic ci więcej do szczęścia nie potrzeba.
Folia ochronna do 60D? Obracasz ekranik do środka i nic ci więcej do szczęścia nie potrzeba.
5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II
szkło przy obrotowym ekranie nie zawsze się sprawdza w zależności od grubości - problem z zamykaniem.
jeśli chodzi o folię, to praktycznie wystarczy kupić morzliwie najtańszą, byle była przejrzysta i bezklejowa.
Bezklejowe mają powłokę silikonową i nie zniszczą ekranu przy zdejmowaniu.
Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII
A czy Ktoś się spotkał z czym takim OSŁONA do CANON 7D na 2 ekrany LCD DEDYKOWANA (2589461509) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jak to w praktyce się sprawdza?
Ja posiadam od prawie 2 lat jak tylko zakupiłem body. Od tego czasu nic się z nimi nie dzieje, trzymają sie cały czas, szybki wyglądają jak nowe i nic nie jest porysane. Wyświetlacz czytelny i przepuszcza tyle światła co pisze. Powłoki przeciwodblaskowe chyba są, ale na to nie zwracam uwagi bo robie zdjęcia przez wizjer. Jedynie co to histogram przejrzeć i zobaczyć jak zdjęcie wyszło. Osłony nie przyciągają kurzu i dobrze się je czyści na sucho mikrofibrą. Podsumowując spełniają swoją rolę tak jak powiny, wieć pozostaje tylko polecić. A klej jest tylko wokół osłony, a nie na całości co też ułatwia szybsze usunięcie osłony z ekranu, a nie siłowanie się. Pozdro
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 01-09-2012 o 00:02
I to jest dokładnie ta sama osłona co w załączonym linku. Jeżeli tak to wielkie dzięki za podpowiedź![]()
Też polecam szybkę, a nie folię.
Mam Aparaty cyfrowe - Osłona Ekranu LCD GGS do aparatów Canon 600D - było łatwo nakleić, trzyma się ok, łatwo się czyści (tzn. nie żal przetrzeć byle czym :grin![]()
kiedyś Canon, teraz Fuji
Witam ponownie. Odnośnie folii, o której pisałem na początku, to odkopałem papierki i była dokładnie taka (sorry za jakość, fotka z komórki)
Dziś widziałem o tej samej nazwie i raczej jest to to samo tylko w nowej szacie graficznej opakowania w Euro Rtv Agd w cenach od 12-20 PLN w zależności od rozmiaru.
U mnie w 550d sprawdziła się idealnie i teraz do 60d też kupuję.
Zakupiłem tę osłonę co wcześniej pisałem i faktycznie jest ok. tak, że polecam![]()