Pokaż wyniki od 1 do 10 z 43

Wątek: profil laba

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty
    To, że w okienku możesz sobie poprzełączać nie oznacza, że zadziała – jak wybierzesz cel wizualny – i potem nie skonwertujesz – to po co cała heca z softproofem?
    W tym przypadku tylko podgląd z włączonym „Zachowaj numery RGB” jest poprawny.
    Z całym szacunkiem Duty ale kolejna bzdura . Nie mam teraz czasu aby wyjaśniać, ale od czasu pojawienia się tematu o zarządzaniu kolorem w PS z użyciem profili mam ochotę napisać artykuł ze sprostowaniem. Bo całe to gadanie to głównie teoretyzowanie i to bardzo uproszczone, a praktyki i obeznania z oprogramowaniem ciągle mało .

Cytat Zamieszczone przez perqsista
    Ja piszę o sytuacji kiedy sam konwertuję plik do profilu labu nie chcę zeby konwersja do profilu odbywała się w labie lecz na moim kompie wybraną przeze mnie metodą, chcę wysłać gotowe sprofilowane pliki które będą szły na maszynę bezpośrednio jak leci bez żadnych korekt.
    Jeśli chcesz uzywać innej metody konwersji niż względna kolorymetryczna lub zmienić kompensację punktu czarnego to możesz dokonać konwersji w PS a następnie puścić opcją PD Fuji i też bodajże bez dołączania profilu. Swoją drogą konwertowanie na sztywno do profilu labu wymusza włączenie profilu labu jako przestrzeni roboczej co przy obróbce fotek w przestrzeni sRGB jest uciążliwe.
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 23-02-2006 o 23:25
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów