Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: profil laba

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Duty
    Dziwne rzeczy, w końcu powinni to zrobić już dawno, ale wtedy problemy z obsługą (nie piję do Ciebie! ) by wzrosły.
    Najprościej będzie, jak pobierzesz testy z Fotosite:

http://www.fotosite.pl/index.php?title=Kalibracja

(na samym dole) Puść je przez laba i opisz, jak wyszło.
    Z tego co mi znajomy laboludek mówił, to "normalnie" wszystkim puszczają opcją 2 czyli tak jak wcześniejszy Frontier działał. Fotki są cieplejsze (dodany żółty), mają większy kontrast i czarny jest bardziej czarny niż w pliku. Troche to nie jest fajne, bo jak mam ładnie histogram dociągnięty i słabowidoczne cienie to mi jechali w całkiem czarny i nic nie było widać . Teraz przynosze czyste TIFFy i mówię, że puszczamy opcją pierwszą... i wychodzą takie jak chce .

Pliczki testowe sciągnąłem, wywołam przy najbliższej okazji.

Cytat Zamieszczone przez Duty
    Sam zamierzam przygotować sobie takie testy na targi i pokatować FUJI, Noritsu, Dursta i co tam jeszcze znajdę. Oprócz tego popytam techników o to, jak maszyny mają rozwiązaną obsługę profili (będę mógł chociaż zweryfikować, czy bajek nie plotą)
    Nie miałem do czynienia z Noritsu więc nie wiem, jak znajdę profil w necie, to chociaż "teoretycznie" sobie zerknę na proof'a w PS .

Edit: Sciągnąłem profile Noritsu dla kilku różnych papierów i mają gamut podobny do Frontiera.
    Ostatnio edytowane przez Diodak ; 11-02-2006 o 02:27
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów