Potrzebna mi wasza pomoc. Jeśli posiada ktoś drukarkę "HP OfficeJet 6500A Plus" albo "HP Photosmart 7510 e-All-in-One" i może poświęcić jedną kartkę A4, mam prośbę o:
- wydrukowanie z włączonym automatycznym duplexem arkusza testowego bez skalowania, w Adobe Reader opcja "Actual size", "Rzeczywisty rozmiar" (?), PDF do pobrania,
- zmierzenie marginesów i linii (jeśli ktoś nie ma akurat czasu lub linijki to może być i bez mierzenia, dużo widać po samym wydruku),
- zeskanowania obu stron, najlepiej przy otwartej pokrywie, żeby było ciemne tło na którym dobrze widać krawędzie kartki (te urządzenia mają automatyczny skaner) lub zrobienia zdjęcia i podania mi linka (lub napisaniu na PW to podam maila).
Po co mi to: chcę sprawdzić jakie są marginesy przy duplexie na tych drukarkach. Na forum HP piszą, że dzieją się też różne cuda jak skalowanie strony w pionie ("spłaszczanie"). Chciałbym zobaczyć jak to wygląda w rzeczywistości.
Jakby komuś się przydało: zrobiłem taki wydruk testowy na drukarce Lexmark Pro 209.
Więcej o akcji tworzenia wydruków testowych w grupie na flickr (po angielsku): Flickr: Discussing Duplex Test Sheet in Photoshop Support Group
Dzięki z góry za pomoc!