Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Jak zrobić takie zdjęcie?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie Odp: Jak zrobić takie zdjęcie?

W bardzo wielu zdjeciach przedstawiajacych ludzi kontakt wzrokowy miedzy robiacym zdjecie a modelem jest bardzo wazny a prawidlowa ostrosc oka, zwlaszcza tego z przodu to podkresla. Tego nawet nie trzeba szukac w ABC dla mlodego fotografa, czy w pozycjach typu photography for dummies. Oczy chyba sa najwazniejsze bo oczy to pierwszy sygnal stanu w jakim znajduje sie model. Oczywiscie wszystko zalezy od kompozycji. Ale w zdjeciu, ktore jest w pierwszym poscie dla mnie jest pewnego rodzaju zaburzenie harmonii bo nie wiadomo gdzie ma byc ostro, a poszczegolne wyostrzone slices sa w roznych plaszczynach. Jest to wodoczne w takim przyblizeniu. Gdyby twarz byla dalej odsunieta nie byloby problemu.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Jak zrobić takie zdjęcie?

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    ...Tego nawet nie trzeba szukac w ABC dla mlodego fotografa, czy w pozycjach typu photography for dummies...
    Nie trzeba szukać. Tak z ciekawości tylko spytałem od kiedy robiąc portret nos może ginąć w jakiejś mgle, a bliższe ucho w blurze?

BTW: mam kłopoty z oczami (na zdj. z pierwszego posta) bo ostrość jest ustawiona bardziej pod dolną wargą, albo na brodzie. Ale to szczegół. Świetne zdjęcie
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uprawnienia umieszczania postów