Nie znam sie na cudzych zdjeciach, ktos moglby mi przeciez zarzucic, ze sie czepiam twierdzac, ze suwakami tez trzeba pracowac w oszczedny sposob bo robia sie przegiecia.
Nie znam sie na cudzych zdjeciach, ktos moglby mi przeciez zarzucic, ze sie czepiam twierdzac, ze suwakami tez trzeba pracowac w oszczedny sposob bo robia sie przegiecia.
Po pierwsze cudze czy własne - co za różnica? Po drugie tak się dziwnie składa, że to zdjęcie jest takie...niczyje :-? Ale mniejsza z tym, bo znowu ktoś powie że się czepiam. A ja zastanawiam się tylko nad portretem i jego jestestwem.
P.S.
Też nie czytuję książek dla amatorów, ale pani w zieleniaku mówiła że ta jest dobra: KSIĄŻKA
Oczywiście pozdrawiam i co złego to nie ja![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Nie chce zakładać nowego tematu, ale jeśli ktoś mógłby powiedzieć cos o tym to byłbym wdzięczny
crystal sunset: 131/365 | Flickr - Photo Sharing!
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
chodzi mi o to jak taką kulkę uzyskać, początkowo myślałem że to kropla wody, aczkolwiek mogę się mylić![]()
zwykła szklana kula?
--
pentax 50/1.7, jupiter 37a, c28/1.8
Ślubianki: http://www.canon-board.info/reportaz...ubianki-86621/
To pierwsze zdjęcie, to przecież chyba nic nadzwyczajnego. Wg mnie wystarczy 50/1.8, papierowa kula na żarówkę w ikei a potem desaturacja z nadaniem barwy.
ok.. nie było tematu <lol> myślalem jednak żę jakoś z kroplą wody sobie radzili![]()
"Wiem, że sądzicie, iż rozumiecie to, co myślicie, że powiedziałem, ale nie jestem pewien, czy zdajecie sobie sprawę, że to, co do was dotarło, nie jest tym, co myślę."
A. Greenspan
Prawdopodobnie adapter odwrotnego mocowania obiektywu. Kiedyś próbowałem i najlepiej wychodziło z obiektywami 24mm i 35mm. Dopalane softboxem od boku.