Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 69

Wątek: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

Dopiero zaczyna Awatar wallander

Domyślnie Odp: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

po wstepnej dyskusji zastanawiam sie nad 650d i 60d. do tego tamron 17-50 bez VC. troche jednak mam obaw o obiektywy w przyszłości, gdybym chciał kupić sigmę lub tamrona. ale skoro mówice że kalibracją można wyeliminować problemy z focusem.

jeszcze pytanie dotyczące 2 wyżej wybranych puszek. czy ostrzą i szumią podobnie?

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    czy ostrzą (...) podobnie?
    coraz mniej cię rozumiem. Przecież to w głównej mierze zależy od obiektywu albo od tego czy np. z puszką są problemy. Jeśli chcesz porównać zdjęcia na tych samych iso wbij na jakiś pixel-peeper

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cohontes Zobacz posta
    coraz mniej cię rozumiem. Przecież to w głównej mierze zależy od obiektywu albo od tego czy np. z puszką są problemy. Jeśli chcesz porównać zdjęcia na tych samych iso wbij na jakiś pixel-peeper
    Po prostu autor wątku nie doczytał, że w canonie ustawienie af odbywa się inaczej niżeli w nikonie. Chłopak poczytał o wiertarce, stąd te nieprzemyślane pytania.

Szum jest osobista preferencją każdego. Dla mnie 6400 w 600d, to bardzo dobry wynik. Czy 60/650 szumia gorzej? Lepiej? Nie wiem, nie testowałem. Co najwyżej mogę powiedzieć, że iso 6400 w d300s wypada nieco gorzej.

Autorze, zajrzyj do testu na optycznych czy fotopolis, obu aparatów. Spójrz, który spełnia twoje wymagania. Potem przez portal pixel peeper przejrzyj galerie użytkowników na wysokich iso. Wtedy podejmie decyzje.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

czyli waszym zdaniem jako pierwszą lustrzankę do zastosowań amatorskich, wystarczające bedzie body 650d...?

czy jest sens brania obiektywu kitowego 18-55 II czy też lepiej samo body i do tego Tamron 17-50 2.8, bo rozumiem że dużo lepszy AF uzyskam z Tamrona?

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Uzyskasz jaśniejsze szkło ze stałym światłem.

Początki nałogu

jak trafisz na ostrego tampona to zyskasz lepszy obrazek i światło 2.8

autofocus to akurat nie jest mocna strona tego obiektywu

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    czy jest sens brania obiektywu kitowego 18-55 II czy też lepiej samo body i do tego Tamron 17-50 2.8, bo rozumiem że dużo lepszy AF uzyskam z Tamrona?
    Sens jest. Jednak jeśli finanse Ci pozwalają bierz Tamrona. Docenisz dobre światło w całym zakresie.

Co do pytania... bierz 650D + Tamrona... będziesz zadowolony... Ja startowałem z 550D + kit... kita sprzedałem i kupiłem Tamrona 17-50 2,8 z VC i byłem mega zadowolony... teraz chcę się przesiąść na coś innego
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 14-08-2012 o 18:51
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

co masz na myśli mówiąć ze AF to nie jest mocna strona tego obiektywu? chodzi o dobranie konkretnej sztuki czy ogólnie Tamrony kiepsko współpracują z Canonem? mowię o wersji bez VC.

posiadacie może jakieś linki do stron gdzie można podejrzeć obrazki z 650d i 60d , chciałbym sobie porównać czy rzeczywiście 60d jest mi potrzebny..

Jeśli to twoje pierwsze lustro to 60 D jest Ci zbędny...
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów