Pokaż wyniki od 1 do 10 z 69

Wątek: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

matsil,
    chyba nie miałeś 17-85 w ręku. To jedno z lepszych szkieł C w relacji cena/jakość obrazka, ale regularnie opluwane na tym forum.

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Zgadzam się z "przedpiszcą". Jedyna wada to to, że lubi się rozsunąć noszony z body w ręce.
    Miałem, byłem bardzo zadowolony ale że był za krótki, zmieniłem na S18-250. I nie wiem, czy to był na 100% dobry ruch... Niby już nie przekładam bez przerwy 17-85 na 75-300 i vice versa, niby mi już nie uciekają okazje bo akurat miałem zapięte nie to szkło, ale...
    Myslę, że to najfajniesze szkło na początek (zakres, cena/jakość).
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    matsil,
    chyba nie miałeś 17-85 w ręku. To jedno z lepszych szkieł C w relacji cena/jakość obrazka, ale regularnie opluwane na tym forum.
    To najwidoczniej nie używałeś innych szkieł skoro tak twierdzisz. Jedynie co do ceny bym się zgodził ale lepiej wybrać Tamrona 17-50 bez VC.
    Canon 17-55 niczym mnie nie zaskoczył wręcz przeciwnie tylko rozczarował. Za te pieniążki mogli przynajmniej lepiej go uszczelnić bo zasysa pyłki jak 17-85
    17-40 trochę za ciemny zdecydowanie polecam 24-105 w kontekście tych dwóch szkieł
    Owszem najlepiej kupować canona ale cena czasem powala dlatego jest alternatywa Tamron czy Sigma.
    Każdy czym się kieruje przy zakupie wiadomo. Ja jednak wolę dołożyć i kupić canona. Nie odpowiada mi dzwięk wydobywajacy się z pracy Tamrona jak i Sigmy.
    Fajnym zestawem na pewno bedzie 40 lub 50d +24-105

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    To najwidoczniej nie używałeś innych szkieł skoro tak twierdzisz. Jedynie co do ceny bym się zgodził ale lepiej wybrać Tamrona 17-50 bez VC.
    Canon 17-55 niczym mnie nie zaskoczył wręcz przeciwnie tylko rozczarował. Za te pieniążki mogli przynajmniej lepiej go uszczelnić bo zasysa pyłki jak 17-85
    17-40 trochę za ciemny zdecydowanie polecam 24-105 w kontekście tych dwóch szkieł
    Owszem najlepiej kupować canona ale cena czasem powala dlatego jest alternatywa Tamron czy Sigma.
    Każdy czym się kieruje przy zakupie wiadomo. Ja jednak wolę dołożyć i kupić canona. Nie odpowiada mi dzwięk wydobywajacy się z pracy Tamrona jak i Sigmy.
    Fajnym zestawem na pewno bedzie 40 lub 50d +24-105
    Crop*24=38.4, ciut wąsko, nie bez powodu 24-105 to taki "kit" do FF. Zgadzam się co do C. 17-55/2.8 - nie żeby był zły, ale za tą cenę powinni dać uszczelkę, jakością obrazka szkło też nie powala.
    Ja bym jednak celował w Tamrona 17-50, najlepiej VC.
    I cyfra i analog...

Uprawnienia umieszczania postów