Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 69

Wątek: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: pomoc w wyborze sprzętu - prośba o pomoc

matsil,
    chyba nie miałeś 17-85 w ręku. To jedno z lepszych szkieł C w relacji cena/jakość obrazka, ale regularnie opluwane na tym forum.

dawniej 'Olka i Jacek'
    Miasto
    miasto powiatowe

Zgadzam się z "przedpiszcą". Jedyna wada to to, że lubi się rozsunąć noszony z body w ręce.
    Miałem, byłem bardzo zadowolony ale że był za krótki, zmieniłem na S18-250. I nie wiem, czy to był na 100% dobry ruch... Niby już nie przekładam bez przerwy 17-85 na 75-300 i vice versa, niby mi już nie uciekają okazje bo akurat miałem zapięte nie to szkło, ale...
    Myslę, że to najfajniesze szkło na początek (zakres, cena/jakość).
    kiedyś Canon, teraz Fuji

Dopiero zaczyna Awatar wallander

a możecie napisać co tak naprawde odróżnia Nikona od Canona oczywiście chodzi mi o modele z tej samej półki, jak wygląda kwestia kolorów, ostrości i baansu bieli?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

no nie... ratunku...

Coś już napisał

Jestem w takiej samej sytuacji jak Ty. Przymierzam się do pierwszej lustrzanki. Strasznie kusi mnie zakup używanego 50D, ale się boję, że będzie coś nie tak z tym aparatem. Dlatego zastanawiam się nad nowym 60D + kit, ale z drugiej strony za te 4k miał bym 50D + sporo lepszy obiektyw na początek. Dla mnie aparat będzie głównie służył do robienia zdjęć sportowych, krajobrazów i portretów. Jak to jest z tymi używkami?

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    a możecie napisać co tak naprawde odróżnia Nikona od Canona oczywiście chodzi mi o modele z tej samej półki, jak wygląda kwestia kolorów, ostrości i baansu bieli?
    Nie bardzo rozumiem sens tego pytania. Jak przesuniesz nieco niżej, bądź klikniesz w szukanie, to wywali ci multum tematów. Canona i nikona odróżnia wiele rzeczy, poczynając od rodzaju bagnetu, możliwości, filozofii czy marketingu, itd. Temat rzeka, ktory trzeba sobie przyswoić. Nie ma na skróty.

Zajrzyj w specyfikację, obiektywy, ich dostępność na rynku wtórnym oraz akcesoria. Jeżeli, to ma być sprzet nie zarabiający na siebie, to apeluje byś spojrzał na system pentaxa i jego możliwości. Pamiętaj, że nie wybierasz TYLKO aparatu, ale cały system, a na niego składa się nie tylko korpus, ale i szklarnia i jej dostępność.

@matsil, to co wypada lepiej przy 17-85 niżeli przy kicie, to USM, który działa nadzwyczaj dobrze.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez kamol3 Zobacz posta
    Jak to jest z tymi używkami?
    W telegraficznym skrócie... warto kupić używane 50D, w kontekście lepszego szkła.
    Poczytaj tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Cytat Zamieszczone przez wallander Zobacz posta
    Na dzień dzisiejszy największą różnicą pomiędzy tymi dwoma systemami są... użyszkodnicy
    Reszta to IMHO detale i szczegóły techniczne.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Coś już napisał Awatar Qba1983
    Miasto
    Łódź

myslalem ze juz jestes zdecydowany na canona a ty takie pytania zadajesz...? widac jednak nie jestes zdecydowany na 100%
    wiec jesli nie myslisz o zakupie drogich skiel w przyszlosci to naprawde sie zastanow nad tym pentaxem.
    tylu ci juz to pisalo a ty canon teraz nokon... moze sony?
    G12, C50D, C24-105 f/4L, C85 f/1,8, Samyang 8mm, PORST MC 55 1.4, NISSIN Di866
    było:500d, S17-70 f/2,8-4 os hsm, c50 f/1.4, c75-300 4-5.6 III

Dopiero zaczyna Awatar wallander

wybaczcie może i głupie pytanie ale chciałbym świadomie wiedzieć co kupuję , znam podstawy fotografii i chcę lustrzankę ale chciałbym też poznać równice miedzy markami. jak pisałem miałem w użytkowaniu i Nikona i Canona - chociaż modele z innej półki. Zamierzam przeznaczyć troche kasy - jak dla mnie 4 tys to nie mała kwota więc wybaczcie może dziwne pytania ale piszę je właśnie dlatego że nie znam na nie odpowiedzi...

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów