Pokaż wyniki od 1 do 10 z 292

Wątek: Wielki Format - fotografowanie i technika.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    usa

Domyślnie Odp: Wielki Format - fotografowanie i technika.

Ja mojego sinara 4x5 bez obiektywu kupilem za $150, to byla Fka, dalej kupowalem czesci bo Sinar jest modulowy. W ten sposob zlozylem kompletnego Sinar P za okolo $600. Do tego doszly obiektywy, worka na szeroki nie kupowalem ale mam do 4x5 i 5x7. To nie jest tak, ze jest taniej, sprawa polega na tym aby sledzic aukcje i kupowac na pewniaka. Aby kupowac na pewniaka trzeba wiedziec czego szukac przede wszystki jak "cos" wyglada. Wystarczy literowka i dany przedmiot nie pojawi sie w zadnej szukaczce. Ile sledzacych bedzie mial Hasselblad 500 CM a ile (autentyczna pisownia) Kamara Haselblat with glass and bag, i now nothing about kamara. Wygralem ta aukcje za $140, przyszedl czarny hassel 500CM z 2 magazynkami, jeden niestety w nieuzywanym formacie 16, z kominkiem i Planarem 80/2.8 C . Nie bylo cudu i nie przyszla torba domke tylko jakis usyfiony plecak. W aukcji bylo jedno zdjecie zrobione telefonem. Sprzedawal jakis Meksyk -Gonzales czy jakos tak, uzywal pewnie google jako translatora

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Wielki Format - fotografowanie i technika.

Kolekcjoner - jak to miło z Twojej strony

Cytat Zamieszczone przez trumil9 Zobacz posta
    ...Aby kupowac na pewniaka trzeba wiedziec czego szukac przede wszystki jak "cos" wyglada....
    Zdaje się że tutaj leży pies pogrzebany. Druga sprawa to położenie geograficzne w którym przyszło nam żyć. Jednak USA to troszeczkę inny świat i inne problemy z tego wynikające. Dla mnie szczytem szlachetności w fotografii (wracając do wcześniejszych postów) od wielu lat nieosiągalne jest wykonywanie powiększeń na papierze barytowym. Ostatni "twardziele" robią już tylko dla siebie pozamykani w swoich analogowych enklawach, a ci którzy by się podjęli wykonywać usługi nie wkładają w to tyle serca ile powinni...ale może to się jeszcze zmieni?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów