Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Mac Book Pro 13 ", ile wytrzyma bateria przy edycji w LR.

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie Mac Book Pro 13 ", ile wytrzyma bateria przy edycji w LR.

Mam przed soboa 8 godzin lotu samolotem i sporo roboty. Mysle o pozyczeniu Mac Book'a 13", ile jest w stanie wytrzymac jego bateria edytujac (moze daruje sobie renderowanie) zdjecia w LR. Czy ktos ma jakies doswiadczenia w takiej pracy?

Domyślnie

Moj nowy macbook pro potrafil trzymac 6 godz. ale to oczywiscie tylko przy notatniku lub safari. LR obciaza duzo bardziej procesor i uruchamia wiatraki wiec czasowo wychodzi polowa z tego.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Mac Book Pro 13 ", ile wytrzyma bateria przy edycji w LR.

13" z 2010 trzymał około 3-4 godzin pracy w duecie Lightroom - Photoshop. Oczywiście zależne to było od ilości obliczeń i wielkości plików, ale mniej jak 3 godziny się nie zdarzało, najwięcej koło 5. Bajka była z illustratorem, tam można było walczyć grubo ponad 6 godzin :-)

Wszystko zależy od małych pierdółek, czy masz włączone wi-fi, bluetooth, jaka jest jasność ekranu, czy masz podświetloną klawiaturę, jak szybki jest dysk (5400 vs 7200 vs SSD), czy masz pootwierane jakieś dodatkowe programy, etc.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Dzieki za info! Jakis czas temu zmaienilem na SSD, mam nadzieje ze z tego powodu dostane pare minut wiecej wiecej. Zastanawiam sie tez nad uzyciem baterii do mojej alinbees Paul C. Buff - Vagabond Mini Lithium, mam nadzieje ze Mac Book nie ucierpi.

Początki nałogu
    Miasto
    022

2-3h masz na duuużym luzie

Uprawnienia umieszczania postów