Witam.
Od pewnego czasu aparat zaczął produkować poziome pasy na zdjęciach. Przypuszczenia to uszkodzona matryca. Jaki byłby koszt wymiany tej części. Chyba że ktoś ma inne pomysły co mogło się popsuć.
Pozdrawiam.
Witam.
Od pewnego czasu aparat zaczął produkować poziome pasy na zdjęciach. Przypuszczenia to uszkodzona matryca. Jaki byłby koszt wymiany tej części. Chyba że ktoś ma inne pomysły co mogło się popsuć.
Pozdrawiam.
Koszt wymiany matrycy przekroczy wartość aparatu.
Najlepiej byłoby dostarczyć sprzęt do serwisu w celu dokonania bezpłatnej wyceny.
Jak wyglądają te pasy? Może migawka?
Alko karta pamięci lub jej gniazdo.
Niestety nie ma mnie w domu, więc fotek nie pokażę. Są to drobne pasy pionowe a nie jak pisałem w poście poziome. To mnie serwis nie pocieszył tym kosztem przewyższającym koszt aparatu:-(
- - - Updated - - -
Karta pamięci odpada ponieważ zapisuje takie same zdjęcia na CF i SD.
Nie masz co kombinować.Nikt zdalnie tego nie oceni ,a gdyby nawet to co Ci z tego..
Potem zdecydujesz.Napisz nam....Najlepiej byłoby dostarczyć sprzęt do serwisu w celu dokonania bezpłatnej wyceny.
Aparat trafiła do serwisu, jak coś się wyjaśni to dam znać.
Oto fotka z aparatu:
Niestety czarny scenariusz się sprawdził. Padła matryca. Koszt wymiany 2470zł. Paranoja. Mam jeszcze magika jak znajdzie matryce to mi wymieniza 1/4 ceny serwisu.