Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: CS6 zapytanie

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy.

Domyślnie CS6 zapytanie

Witam serdecznie mam pytanie do użytkowników w/w programu. Mam otwarte dwa zdjęcia jpg. I teraz z palca robię coś takiego. Ctrl a, Ctrl c, Ctrl w, ctrl v. Czyli jedno zdjęcie kopiuje i wklejam na drugie. Natomiast jak otworzę akcję i chcę to zapisać wyskakuje mi komunikat i polecenie wklej jest nie dostępne i polecenie Producent jest niedostępne. Może ktoś dla mnie to sprawdzić?
    Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kępno

Domyślnie Odp: CS6 zapytanie

Może się mylę, ale z tego co pamietam to akcja "ctrl+v" działa tylko w obszarze jednego pliku, tzn nie da rady wklejać do innego otwartego.
    Bo jak byś miał otwarte kilka zdjęć, to skąd akcja miała by wiedzieć do którego wkleić?
    No chyba że w CS6 coś poprawili i da rade tak... To wtedy tego posta nie było...

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

W CS5 działa.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony
    Miasto

Wiem Janusz sprawdziłem starą 7 działa w cs2 i 5 działa nie pojmuje dlaczego w CS6 nie bangla. Sprawdzałem za co odpowiadają skróty i jest to samo magia?

Uzależniony

U mnie działa prawidłowo. Czy wykorzystujesz jakąś starą akcję zrobioną przez kogoś lub z poprzedniej wersji PS, czy nagrywasz swoją?

Uzależniony
    Miasto

Nagrywam swoja juz wiem ze mam cos nie tak z programem. W mojej cs5 co chwile migal mi kursor pedzla odinstalowalem i zainstalowalem cs6. Wszystko dziala pedzel nie miga ale nie moge nagrac tej akcji bo mi sie wywala podczas uzytkowania. Nie wiem gdzie tkwi blad.

Uzależniony
    Miasto

A że tak spytam masz polską czy angielskojęzyczną wersję?

Uzależniony

Ja mam anglojęzyczną. Kupowałeś pudełko czy online? Jak online to może źle ci się ściągnął. Może spróbuj ściągnąć jeszcze raz.
    Problem z pędzlem może być spowodowany przez openGL jeżeli masz słabą grafikę. Spróbuj wyłączyć w Preferences->Performance.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

W 99.99999% przypadków przeinstalowanie PS jest zupełnie niepotrzebne. W pozostałych przypadkach 0.00001% też jest niepotrzebne :-)

Nie ma możliwości, żeby się "źle ściągnęła" wersja instalacyjna. To mocno spakowany plik. W trakcie ściągania jest sprawdzane CRC i nawet gdyby przypadkiem (z prawdopodobieństwem mniejszym niż milion w totka) Źle się ściągnęło to wywali w trakcie instalacji.

W trakcie uruchamiania PS trzeba trzymać Ctrl, Alt i Shift. Na pytanie odpowiedzieć Tak.

Warto też zresetować skróty klawiszowe do domyślnych.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Nie ma możliwości, żeby się "źle ściągnęła" wersja instalacyjna. To mocno spakowany plik. W trakcie ściągania jest sprawdzane CRC i nawet gdyby przypadkiem (z prawdopodobieństwem mniejszym niż milion w totka) Źle się ściągnęło to wywali w trakcie instalacji.
    No to już powinienem być milionerem
    Nie miałem problemów z PS ale ściągałem na próbę Master Collection i 3 razy nie chciał przejść testu CRC. Pogooglowałem i okazuje się to częstym problemem. Zainstalowałem z pominięciem checksum i puki co śmiga bez problemu, ale co do tych statystyk to echhh... jak to mówią 99.9999% jest wyssanych z palca No chyba że te statystyki dotyczą się tylko PSa to zwracam honor

A na poważnie. manfred1 jakiego systemu używasz? Win czy Mac. Jak Ci się wysypuje to po prostu się wyłącza czy się zawiesza? Czy jakieś informacje wysyła?

W windowsie jak nie wiadomo o co chodzi to przeinstalowanie najczęściej było dobrym rozwiązaniem. Czasami nawet przeinstalowanie systemu. Nie żebym to polecał ale u mnie to często pomagało. Zawsze można siedzieć i analizować co jest przyczyną problemu jednak zajmuje to dużo więcej czasu.
    Czasami, gdy jeszcze dostaje do "serwisowania" windowsy to zaczynam od usunięcia w ciemno wszystkich TEMPów i rozwiązuje to problemy w większości przypadków.
    Można jeszcze zobaczyć czy jakieś niepotrzebne aplikacje lub procesy uruchamiają się przy starcie systemu ale to wymaga trochę wiedzy na temat systemu. Czasami aktywne procesy(szczególnie śmieci po odinstalowanych programach typu shareware) mogą powodować różne konflikty. Czasami nawet warto wyłączyć antywirusa na próbę bo może blokować zasoby.
    Jeżeli instalowałeś z konta użytkownika warto uruchomić z poziomu administratora i zobaczyć czy problem nie zniknie "samoistnie".

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów