Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 1Ds M II ucina zdjęcia

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: 1Ds M II ucina zdjęcia

Odpiąłem znów od body wszystko ( obiektyw / karty / baterie ) na kilka godzin, następnie znów zapiąłem -- i jest znów inaczje raz djecie wychodzi dobre po tem kilka uciętych potem znwów kilka dobrych,

nie wiem czy to czytnik, kart w aparacie bo Ds ma dwa sloty na SD i CF i na obu to zjawisko występuje, poza tym mogę wogóle karty nie wkładać i jak na chwile z tyłu wyświetal się na monitorku zdjęcie to też jest ucięte

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

To jak masz na monitorku tez uciete to cos z body ja mam miniaturki dobre, dopiero po zrzuceniu na kompa sa problemy. Ale to definitywnie wina karty.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar allxages

To, że na obu kartach jest to samo to jeszcze nic nie znaczy. Nie wiem jak to jest zmontowane, ale podejrzewam, że może być wspólny kontroler na płycie głównej i jeżeli on jest uszkodzony to i CF i SD nie będzie banglało.

Natomiast pytanie najważniejsze jest teraz takie: czy na podglądzie na LCD masz DOKŁADNIE takie same anomalie na zdjęciach? W sensie, że tak samo przesunięte linie czy cokolwiek zarówno na LCD jak i na pliku?

Jeżeli tak, to rzeczywiście raczej problem nie leży w czytniku/kartach, bo to prawie niemożliwe, żeby zarówno prevka i pełen obrazek miał dokładnie te same błędy.

Cokolwiek by to jednak nie było - prawda jest taka, że bez Żytniej się nie obędziesz

Dopiero zaczyna

dziękuje chłopy za pomoc, nie mam więc wyjścia muszę słać na Żytnią, biedny ten mój staruszek same kłopoty

Dopiero zaczyna

Witam, chciałbbbym wrócić do mojego wątku z problemami z ucinaniem zdjęcia, jako że więcej wolnego czasu wysłałem w końcu aparat na Żytnią. Pan serwisant zdjął obudowę i stwierdził że problem leży w połączeniu matryca elektronika. Ponoć na styki przyklejone są jakieś taśemki ,którymi poprzedni właściciel próbowali zatuszować chwilowo wadę ( nie wiem może aparat komuś upadł, może coś innego ). Nie mniej jednak wydaje sie że aparat to już raczej do sprawnych nie powróci, bo serwisant zaproponował nową matrycę + płytę za sumke 10 tys. bez montażu. Tu moje pytanie czy ktoś zna jakiegoś elelktronika zapaleńca co się na sprzęcie foto zna aby zajrzał i może jakoś przywróci to połączenie w inny sposób niż taśma. Zawsze kupowałem sprzęt używany i niegdy nie trafiłem na taką nieuczciwość sprzedajacego-- to tak na marginesie całej sytuacji.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów