u siebie mam pentiuma i7 2.8GHz plus 10GB RAM grafika ATI 4890 i do tego dysk SSD jakies 2 tygodnie temu wlozylem wlasnie +4gb ramu i dysk ssd po czym kupilem Eizo S2433W obrobka nabrala kolorow pracuje sie bardzo przyjemnie i bardzo stabilnie poprzez wlozenie dysku SSD komputer nie mysli tylko poprostu otwiera to co chcem samo wlaczenie trwa jakies 10 sekund od przycisniecia guzika power wylaczenie to czas do 5 sekund photoshop smiga bez problemu i jestem zadowolony z predkosci natomiast w niedalekiej przyszlosci dokupie jeszcze troszke pamieci RAM iMaca nie kupil bym z powodu przyzwyczajenia sie do Windy nauka wszystkiego od nowa szykanie oprogramowania itp do tego ten odbijajacy wszystko ekran :/ a glownie mozliwosci ingerecji w srodek komputera w towerze moge wymienic wszystko na co chcem i jak chcem w imacu mozesz chyba tylko zmienic dysk i dodac ramu :/ nie satysfakcjonyje mnie osobiscie taka opcja moja rada: dobrze dobrany PC plus dobry monitor (ja za swojego eizo zaplacilem 400 funtow) i jak najbardziej go polecam