Cytat Zamieszczone przez chomsky
Dlaczego oceniacie niegdysiejsze slajdy? Oceniajcie dzisiejsze!
Zielen moze byc piekna, czy wiernie oddaje rzeczywistosc?
czesc.Ch.

Sam zacząłeś o ORWO Pytanie zasadnicze. Kto jeszcze dzisiaj robi na slajdach - jaki to procent rynku foto. Dzisiejsze slajdy? - Akurat postęp w tej dziedzinie wcale nie był duży! W cyfrze postęp w ciągu roku jest 2 razy wiekszy niz w slajdach od poczatku ich istnienia.

Sam masz cyfre a mowisz o doskonałości slajdu. Brak w tym logiki i konsekwencji. Jeśli slajd jest taki doskonały to rób na slajdach. Oglądaj na rzutniku bez wpływu na naświetlony obraz - będziesz miał czystą fotografię, nieskażoną tymi wymysłami sztana co sie zwą komputer. Albo lepiej uprawiaj heliografie - bedziesz miał niepowtarzalne zdjęcia - sam ich zresztą też nie powtórzysz.

Kodak zapowiedział, ze nie bedzie rozwijal technologii błon. Jakos się z tego wszyscy cichcem wycofuja.

Nie probuję dyskutować z poglądem, że Oly jest naj... Ciesz się, jeśli jesteś z niego zadowolony ale nie wciskaj kitu całemu światu, że Oly jest naj.... Moje dzieci jak miały po 5 lat to pytały "który samochód jest najlepszy" moja odpowiedz była zawsze taka sama "mój" 8) Tylko my mamy troche wiecej latek niz te 5.

Ja bym nawet rozszerzył twierdzenie akustyka (z którym się zresztą zgadzam w całości) że mało kto potrzebuje wiernego koloru - wszyscy potrzebują ładnego. No i sprowadzanie oceny fotki do jednego parametru pt. 'zielone wychodzi piknie' to.... eeeee szkoda gadać.

Cytat Zamieszczone przez hekselman
...magiczne oceny jakości niegdysiejszych slajdów wynikają chyba z pamięci oceny KIEDYŚ niż z oceniania TERAZ....
Dokładnie tak! Mam troche porobionych skanów ze slajdów sprzed 30 lat. Kiedys wyglądały pięknie - takie były w mojej pamięci - teraz sie ich nie da oglądać. No może poza sentymentem do zapisanych na nich obrazów

Janusz