Pokaż wyniki od 1 do 10 z 70

Wątek: plastiki oraz słodycze....

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    Chyba tylko w teorii . Posiadam oprócz canonów także olka E10 , mam więc porównanie .
    Kolorystyka olka jest jak dla mnie nie do przyjęcia , aby wydobyć właściwe kolory trzeba się mocno napracować .
    to ze nie do przyjecia niekoniecznie znaczy, ze zle. w przyrodzie i krajobrazie kolory "naturalne" sa kompletna kleska. ale tutaj Oly sie... niespecjalnie widzi.
    natomiast w modzie/portrecie/studio... jak najbardziej tak.

ja bym tylko chcial uslyszej opinie praktyka, nie powtarzanie hasel reklamowych Olympusa. nie twierdze, ze tak nie jest, ale chcialbym po prostu posluchac zdania kogos, kto potrafi posluzyc sie kolorem, i kto dajmy na to z tego wgledu wybral wlasnie Olympusa
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    ja bym tylko chcial uslyszej opinie praktyka, nie powtarzanie hasel reklamowych Olympusa. nie twierdze, ze tak nie jest, ale chcialbym po prostu posluchac zdania kogos, kto potrafi posluzyc sie kolorem, i kto dajmy na to z tego wgledu wybral wlasnie Olympusa
    no wlasnie ja teraz spejalnie E1 kupilem do studia (non stop iso100 wiec dlatego szumy mi nie przeszkadzają... mialem dobre wczesniejsze doswiadczenia z E10, poxniej pracowalem na 20D i plastikiem mi to podchodzilo i dlatego wrucilem do olka

maniek
    Guest

Domyślnie

p.s. gwoli przypomnienia, wszytko co napisalem w bieżacym wątku odnosze do DSLR-ów C, małp, hybryd się nie tykam... ale wszystko to wyłącznie moje subiektywne odczucia i przemyślenia, jakby co

maniek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymin3
    poxniej pracowalem na 20D i plastikiem mi to podchodzilo i dlatego wrucilem do olka
    OK. rozumiem, ze swiatlo blyskowe, nie zarowki?
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    OK. rozumiem, ze swiatlo blyskowe, nie zarowki?
    Tak lampy błyskowe, a jakie to ma znaczenie?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tymin3
    Tak lampy błyskowe, a jakie to ma znaczenie?
    ma znaczenie o tyle, ze z zarowymi to ja sam po mojej 10D widze... kupe, w kwestii odwzorowania barw. ciut lepiej z 80B, ale to nadal nie jest tak, jak mi sie podoba.
    natomiast z blyskiem oczekiwalbym lepszych rezultatow. koniec koncow, temperatura barwowa nieco bardziej zblizona do tego, na co skalibrowana jest matryca... i jak mowisz, ze i tu jest srednio, to nie jest to specjalnie pochlebne dla 20D.
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów