Podobna dziwna moda jest ostatnio w laptopach... Full HD na 15 calach promowane jest jako wielki atut... masakra
Podobna dziwna moda jest ostatnio w laptopach... Full HD na 15 calach promowane jest jako wielki atut... masakra
DPP++ na moim Windows 7 64 miewa zwiechy, autor pracuje od dłuższego czasu nad wyeliminowaniem ich i chyba już odpuścił stwierdzając, że problem tkwi prawdopodobnie w moim sprzęcie. Sam też o tym myślałem. Mimo wszystko, bez tego pluginu nie wyobrażam sobie pracy z DPP.
Przez ten plugin przepuszczam kilka tysięcy zdjęć do wydruku w ciągu roku i mimo wszystko daje rade![]()
Ostatnio edytowane przez dulak ; 30-12-2012 o 21:41
Trial, niestety, nie ma nic wspólnego z wersją pełną!
Po przetestowaniu triala, jakiś rok temu nie przekonałem się. Zakupiłem ostatnio ten plugin i (za Dulak) niewyobrażalnie świetne wołanie w dpp teraz. Mam na myśli panowanie nad idealnym histogramem i ogólnie całą rozpiętością tonalną. Dpp stał się o wiele bardziej przyjazny ,a później korekty lokalne w LR i jest cacy. Niestety zawiesza się czasem i spowalnia mi inne aplikacje, lecz przy dobrze ułożonym workflow omijam ten problem.
No właśnie, zawsze używałem ACR, potem Lightroom. DPP zacząłem częściej uruchamiać po wprowadzeniu DLO, natomiast przy okazji, za każdym razem rzucało mi się w oczy, że te same RAW'y w DPP wyglądają jakoś naturalniej niż w LR (na wyzerowanych suwakach). Ostatnio przeglądałem stare RAW'y z xxxD i tu jest bardzo wyraźna korzyść na rzecz DPP. Przy plikach z 5D3 różnica nie rzuca się tak bardzo w oczy, ale też jest. Dlatego zainteresował mnie temat tej wtyczki DPP+++, w sumie 60zł już nie raz, nie dwa się głupiej wydało.