Cytat Zamieszczone przez Jarek Jaworski Zobacz posta
Panowie, wielkie dzieki za wasza prace!
Mam pytanie jak kalibruje sie stanowisko dwumonitorowe. Zastanawialem sie i nie doszedlem do zadnych logicznych wnioskow. Przeciez kalibrator taki jak opisaliscie tworzy jeden plik z profilem. Moze cos przeoczylem w instrukcji, bo mam jeden monitor, ale zastanawiam sie nad dokupieniem drugiego.
Mimo ze Duty juz dosyc dawno temu odpowiedzial na to pytanie to ja dzis natknolem sie na pewien blad w windzie ;-)

a mianowicie
na Windows 64bitowym nie da sie jak narazie zainstalowac tego appletu do zarzadzania profilami [Color Control Panel Applet] (mimo zciagniecia najnowszyh .Net itd) no poprostu nie bangla i juz - ale nawet nie majac tego appletu da sie przypisac do dwoch monitorow na jednym kompie dwa rozne profile, a robi sie to tak:

start/panel sterowania/ekran
pozniej pojawia sie wiadomy ekran wchodzimy w zakladke [ustawienia]

wybieramy monitor np 1. pozniej klikamy na dole [zaawansowane] i w w nowo otwartym oknie zakladke zarzadzanie kolorem, dodajemy profil ktory ma byc przypisany do tego monitora, zatwierdzamy i zamykamy okienko zaawansowane,

klikamy drugi monitor i znowu powtarzamy przypisanie profilu do drugiego monitora...

oczywiscie wada tego rozwiazania jest to ze trzeba zrestartowac kompa zeby zmiany zaczely dzialac, ale rowniez ogromna zaleta jest to ze mimo tego ze nie instaluje sie ten applet to da sie przypisac profile do stanowsika wielomonitorowego...