Jako się rzekło...
duet, stąd tylko pytanie, gdzie tym razem ruszają do walki?
Jako się rzekło...
duet, stąd tylko pytanie, gdzie tym razem ruszają do walki?
EOS - conditio sine Kwanon...
Bruksela?
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Madryt - Plaza de Espana![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Oczywiście!
Gratuluję, a że burza minęła, to mogę spokojnie jechać na spacer!
Pomnik znajduje się w centrum, niedaleko podziemnego dworca centralnego, który jako żywo przypomina warszawski w miniaturze (czy to możliwe, że tow. I Sekretarz Edward Gierek czerpał tu inspiracje:
PS
A te po lewej, to dla prawdziwie odważnych (ew. zdeterminowanych):
Z drugiej strony symbolem miasta jest sikający chłopczyk (i to daje się i zauważyć, i odczuć...).
- - - Updated - - -
Oczywiście Bruksela
Zatem, Fotokor1, zadajesz kolejną (ups - co za gra słów!) zagadkę...
a dziękuję, była to o tyle prosta zagadka że postaci na zwierzakach są na tyle znane, że wystarczyło wpisać w googlu pomnik i masz na widelcu podane:smile:, zagadka będzie ciutek później - koncepcji brak ale coś wymyślę
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Zbieżność imion/nazwisk nieprzypadkowa acz niezamierzona... (tak teraz czytam o nim i widzę, że wystarczy porównać jak (i czego) na pomnikach dosiadają):
Bruksela jawi mi się generalnie jakaś taka brzydka cała: gmaszyska unijne jakoś ani rozmachem, ani stylem nie imponują.
Nawet starówka (gdzie co rusz płynie znakomita czekolada, leje się piwo i chrupią frytki z majonezem) raczej bezbarwna...
Bez serc, bez ducha, to szkieletów ludy!.PS
Brukselska brukselka???
A już te wspomniane wyżej "open-source'owe" pisuary (w parkach i przy knajpkach), to mnie już tylko dobiły...![]()