Polska jest za małym krajem na 2 serwisy... jeszcze koszty związene z utrzymaniem serwisu (szkolenia itp.) nie są małe i najważniejsze przecież Canon się nie psuje![]()
Polska jest za małym krajem na 2 serwisy... jeszcze koszty związene z utrzymaniem serwisu (szkolenia itp.) nie są małe i najważniejsze przecież Canon się nie psuje![]()
Z ciekawosci ile servisow maja Niemcy? Koszty zwiazane z utrzymaniem .... jesli firma juz jest servisem to autoryzacja podniesie prestiz, zwiekszy ilosc klientow ... . Byc moze na zytniej prezesem jest jakis koles prezesa canona i wtedy sprawa jest jasna jak slonce![]()
Nie wiem jak Niemcy.. Szwajcaria ma dwa (+ trzeci CPS) - ale chyba głównie ze względów językowych (niemiecki/francuski).
Nie mam złych doświadczeń z Żytnią, ale zastanawiam się właśnie czy poziom obsługi nie zależy od klasy sprzętu jak im się przyniesie. Kilkakrotnie odwiedzałem ich z moim służbowym 1Ds i zawsze byli mili i uczynni, chciałby sie przekonać jak by to było z moim pryatnym 10d?????
A co do cen/kosztów - sam bym mniej nie brał. Koszty utrzymania firmy i pracowników w Polsce są ogromne, a kto za to płaci???? MY!!!!
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
Zwróciłem już kiedyś na to uwagę, w jednym wątku Duty opisywał jak przyszedł do serwisu z 2x1DMKII i workiem L-ek. Wpuścili go chyba nawet na zaplecze i regulowali przy nim. O tu mniej więcej: http://canon-board.info/showpost.php...4&postcount=67Zamieszczone przez zanussi
np w 1D,1D MarkII,1Ds lub 1DsMarkII w Nikonie z tego co pamiątam to chyba tez są dwa!!Zamieszczone przez Jac
Ja byłem u nich ze starą 50 (body, nie 50 f1,8Zamieszczone przez zanussi
) i obsługa była ok. Naprawa (pogwarancyjna) w ciągu 2 dni.
Popieram rękodzielnictwo:-) Ja też nie dałem zarobić panon na Ż... i sam wyczyściłem sobie matrycę. Może to nic wielkiego, ale jestem z siebie dumny:-) Oj jaki ja zdolny jestem...i parę zeta w kieszeni zostało:-)
Heh, Amerykę odkryłZamieszczone przez nikczemnik
![]()
Powiedz mi jeszcze jak to zrobiłeś? Grucha?
Jak grucha toż to przecież proste jak świński ogon![]()
ale ja do pierwszego postu odpowiadalem :-), tylko ze muflon mnie uprzedzil i wyszlo jak bym do niego pisal...Zamieszczone przez dobra rada