to może w ten sposób można by zanabyć wtyk N3 (i zmontować sobie takie RS-80N3), sugerując że tamten się zepsuł...Zamieszczone przez Jac
ciekawe czy ma znaczenie dostarczenie zepsutej/uszkodzonej części?
to może w ten sposób można by zanabyć wtyk N3 (i zmontować sobie takie RS-80N3), sugerując że tamten się zepsuł...Zamieszczone przez Jac
ciekawe czy ma znaczenie dostarczenie zepsutej/uszkodzonej części?
musisz sprubowac... nic nie zaszkodzi..., tylko bedziesz musial sie nastwaic na walke z canonem no i mozesz uslyszec cene za wtyk np 39 zl :-)
To ciekawe w analogowych Canonach nigdy sie to nie zdarzalo, mimo wielu lat uzytkowania ( paluszki nie raz spocone). Coraz gorszy szajs. Wiadomo. Syfra.
CzescCh.
Tak... Zwlaszcza, ze analogi akurat mialy przebiegi po 10k i wiecej w rok....
...
O tak! Partacze musza te 10k wywalic, "slepa kura tez czsem w ziarno trafi".
Czesc.Ch
e tam wyjatek, nigdy chomsky nie slyszales o padnietym analogu...?
Wiesz ludzie którzy dopiero uczą sie fotografować,często pstrykaja takie ilości właśnie w celu nauki. I raczej nie nazywałbym takich ludzi partaczami tylko co najwyżej żółtodziobami (sam się do nich zaliczam)Zamieszczone przez chomsky
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Jac- pewnie, ze slyszalem, troche gloryfikuje te analogi, miewaly i one swoje humorki. Jednak jakosc wszelkiej materii byla lepsiejsza nizli dzis i to nie tylko w fotografii.
Kami- jesli sie kto uczy to chwala mu. Czesc jednak pstryka te tysiace z glupoty lub zwyklego niechlujstwa umyslowego lub by zachwycic publike dlugoscia i szybkoscia serii zdjec. Takie machismo.
Mialem i mam inna metode uczenia sie. Leze albo siedze i cos sobie tam mysle. Kombinuje jak by taka fotke zrobic. Na ogol dochodze sam do tego. W koncu z fotografia to troszke jak z matematyka, sa pewne prawidlowosci- wzory i dzieki nim mozna dojsc do swego. Niekiedy jednak warto podpatrzec warsztat innego fotografa i posluchac dobrych rad, szczegolnie dotyczy to sztuczek technicznych i mozliwosci zastosowania roznych dziwacznych " narzedzi".
czesc.Ch.
A propos części zamiennych...
Swego czasu złamała mi się stopka w 550EX - zamówiłem na Żytniej - odbiór po 3 dniach bez problemu. Co prawda to nie część od puszki ale załatwili sprawę pozytywnie.
no jasne ze dzisjaj wlasciwie wszystkie firmy tna koszty produkcj, co chwila sie slyszy ze jakies partie sprzetu sa wycofywane z rynku, no ale co mozna zrobic, raczej niewiele. znowu odcinanie sie od nowosci tez nie jest dobre (ja nie mowie ze wszytko co nowe jest lepsze od starego, nawet tak nie mysle) bo zdarzaja sie produkty bijace na glowe swoich poprzednikow...Zamieszczone przez chomsky
Kazdy mniej wiecej wie czego oczekuje i na co go stac... Jedni wybiora cyfre inni analoga kazdy wybor jest tak samo dobry jak i zly zarazem...
jeszcze mozna powiedziec ze czesc pstryka bo lubi i nie mysli o fotografi jako o sztuce, procesie tworzenia itd.. tylko o rejestracji wsponien nawet tych balkonowych... nie mozna ludziom tego zabronic... trzeba im tylko powiedziec ze nic procz wspomnien te zdjecia nie przekazuja kropkaZamieszczone przez chomsky