A ja czyszcze swabem+plyn Hama ... tez prosteZamieszczone przez marcingreen
![]()
A ja czyszcze swabem+plyn Hama ... tez prosteZamieszczone przez marcingreen
![]()
Oooo, gratuluje! I nie masz jut tego malowniczego paprocha, ktory wyszedl na wspolnie robionych zdjeciach przy Torwarze? :> ;-)Zamieszczone przez Vitez
Pozdrawiam
Aparat jakiś mam... cyfrowy nawet też... i taki na klisze też mam... i jakieś szybki, słoiki, torebki i kolorowe szkiełka do tego, i stojak.... taki na trzech nogach... i namiot z białego jak śnieg płótna, i lampy z Castoramy i....tylko zdjęć robic nie umiem, ale się uczę....
To nie dobrze dla serwisowanych jak serwis jest jeden - bo o szkodliwości monopoli i braku konkurencji - wiedzą wszyscy.W przypadku inkryminowanego serwisu też tak jest...Z punktu widzenia producenta -serwis to kosztowna sprawa -nie każdą prywatną firmę stać na kupno wyposażenia by dostać się na listę.A wiadomo - otwarcie drugiego -to wojna cenowa.Chętni biorą pod uwagę też potencjalny rynek - i wydaje mi się że gwałtowne zainteresowanie w ostatnich czasach fotografią za sprawą cyfry - zaowocuje konkurencją.Po prostu - przestajemy być postrzegani jako marginalny rynek.Ja to np dostrzegam w obniżce cen tegoż serwisu i lepszym podejściu do klienta.Ale - też - chyba obniżce jakości związanej z nawałem roboty: jakość powoli zamienia im się w JAKOŚ...
Zamieszczone przez KLOSZ
Tego samego dnia ktorego pokazales te zdjeca siadlem do stolu i sie pozbylem paprocha i plamek. Ale dwa swaby poszly
.
Nie grucha:-) Najpiersz podmuchałem kompresorem(specjalny nie syfiący-pracuję w labie i mam takie nie brudzące dmuchadełko):-). Później Izopropanol na wacik i delikatnie po filterku przed matrycą. A trudniejsze brudy załatwiłem przyciętą na wymiar matrycy gumką do mazania:-) Pewnie brzmi dziwnie, ale najważniejsze że działa. Kupiłem używanego 10D z bardzo, ale naprawdę bardzo zasyfioną matrycą. Teraz już jest czyściutko. Fakt, Ameryki nie odkryłem, ale jak na mój pierwszy raz nie jest źle.:-) PozdrawiamZamieszczone przez marcingreen