zdjecia mi sie bardzo podobaja! a zeby tam wejsc to trzeba jakas ejsciowke zalatwic czy mozna tak jakby nigdy nic wejsc tam?
zdjecia mi sie bardzo podobaja! a zeby tam wejsc to trzeba jakas ejsciowke zalatwic czy mozna tak jakby nigdy nic wejsc tam?
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
W sumie wygladam jak debil...Zamieszczone przez feder
Jakis taniec magiczny, ale moge sie wytlumaczyc: w instrukcji 5D jest napisane, ze aparat ma specjalny tryb: "freelance dance communication".
Znaczy tyle, ze jak zatanczysz to on sie sam wyzwala (bez potrzeby samowyzwalacza) po dobiegnięciu fotografa do grupy.
Cos niby czujnik ciepla - podniecenie wywolane tancem opoznia wyzwolenie migawki.
![]()
Feder - milo bylo poznac, a co do zdjec to mam jedna zasadnicza uwage.Zamieszczone przez feder
Musisz byc odwazniejszy.
Smielej podchodzic do ludzi i tym samym zyskasz ciasniejsze i mniej rozproszone kadry.
Zdecydowanie detal! Wystarczy kilka prób, zagadaj, podejdz, zrób z siebie głupka.
Bedzie zdecydowanielepiej i sam zobaczysz, ze szczegol, wąski kadr i ciasnota klatki aparatu sa najmocniejszymi elementami zdjecia.
Zachecam do podejscia blizej i ograniczenia kadrów ogólnych...
Na tym plenerze wywalono nas z 2 miejsc. Chodzilem z 'kwiatas' i 'dazz'.
Wchodzilismy na chama, portrety robotnikow to po prostu chamskie wejscie, lufa w ryja i wale. Potem pytam czy wolno. Okazlo sie, ze wszyscy chcieli, a ten gosc z palnikiem i w masce zdążył nam w 15 minut opowiedziec historie stoczni i swojej rodziny. Ponoć jego synowa to niezla heteraLudzie potrzebuja sie wygadac. Ja stałem sluchalem, chlopaki walili foty, potem zamiana. Raz kwiatas zagadal tego goscia z piłą, a ja walnąłem portrety. Potem juz szklo, kazalem ukucnac, ukucnał, usmiechnąć sie uśmiechnął... jak na sesji
Zwroc uwage, ze ten gosc w niebieskim kasku ma na kasku odreczny autograf Jeana Michaela JarraChwalił sie tym, bo szefowal ekipie spawającej konstrukcje.
Takie pierdoły pozwolą Ci podejsc do ludzi. Blisko. I "strzał" między oczy![]()
Iczek, a nie boisz się tak publikować tutaj tych portretów ? Nie dostaliśmy raczej wymaganego pozwolenia ;-) Ja swoje mam jedynie na dysku, a na forum pokazałem jedynie zdjęcia bez zbliżeń twarzy.Zamieszczone przez iczek
Luz... parzac pod tym kontem to bym nic nie mogl w zyciu publikowac.Zamieszczone przez dazz
A wyrazili sprzeciw? Nie
Wrecz pozowali.
Nie przejmuj sie tak tymi przepisami prawa... ot zycie pisze wlasne![]()
Strasznie ich dużo.... Ale to mnie rozbawiło http://www.fdr.netwave.pl/cpg/displa...lbum=15&pos=43
zero -znaczy ze zadnego z tego posta nie wybralem![]()
Dotyczy zdjęcia grupowego: jestem w dolnym rzędzie pierwszy od lewej, szarak kurtka