No o tym nie pomyślałem, budżet zawsze fajnie się prostuje dodatkową kasą za kradzież zdjęć![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
A zrobiłeś porównanie wg mojej rekomendacji?
Żeby numerycznie zobaczyć różnicę, której nie widzą Twoje oczy. Rozmiar pliku nierzadko spada 5-10 krotnie.
To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy że inni nie widzą.
Dopóki nie wygooglałem, że fb nie kompresuje *.png, płakałem po każdym uploadzie jpega.
Wczoraj wrzuciłem *png, wrócił skompresowany...
I co, znalazł ktoś rozwiązanie? Bo jak przeglądam strony innych to mają niezłe żylety, ja sam ustawiam takie same rozdzielczości kombinuje z wyostrzaniem i nadal zdjęcia nie wyglądają jak na mojej stronie www![]()
Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy...klik - - - - > GALERIA
Rozwiązanie dla Was widzę jedno, nie wrzucać zdjęć na FB bezpośrednio, dajcie linka do strony i gitara![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Cały ten Fb to niestety gó**o. Ale cóż zrobić, skoro ludzie tam się widzą i oznaczają, a później dzięki temu odwiedzają Twój profil. Najgorsze jest to, że ciężko znaleźć jakieś przecieki o dobrej jakości fotek na FB. Co i jak. Sam też szukałem. Ale sami widzicie, wersji dobrych rozdzielczości jest sporo. Ostatnio słyszałem o 900x600. Ale też chyba to nie działa. Tak jak piszecie, ręce i nie tylko opadają.![]()