Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 93

Wątek: Jakość zdjęć na facebook'u

Domyślnie Odp: Jakość zdjęć na facebook'u

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Po jakiego grzyba mam wrzucać swoje zdjęcie aby potem je pobierać skoro mam oryginał? Bez sensu kompletnie.
    Po to by ludzie np z Twojej strony mogli sobie pobrać w jakości nadającej się do dalszych celów internetowych :P
    70D | C 10-18 STM | C 18-135 STM | C 50/1.8 | To 11-16/2.8 | Ta 150-600 VC | S 180/3.5 Macro
    A100 | A700 | nex7 | i inne cccp

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

No o tym nie pomyślałem, budżet zawsze fajnie się prostuje dodatkową kasą za kradzież zdjęć
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Po jakiego grzyba mam wrzucać swoje zdjęcie aby potem je pobierać skoro mam oryginał? Bez sensu kompletnie. 2048px podają więc takie wrzucam i nie zauważyłem spadku jakości w porównaniu do oryginału.
    A zrobiłeś porównanie wg mojej rekomendacji?

Żeby numerycznie zobaczyć różnicę, której nie widzą Twoje oczy. Rozmiar pliku nierzadko spada 5-10 krotnie.

To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy że inni nie widzą.

Dopóki nie wygooglałem, że fb nie kompresuje *.png, płakałem po każdym uploadzie jpega.

Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez greenhorn Zobacz posta
    A zrobiłeś porównanie wg mojej rekomendacji?

Żeby numerycznie zobaczyć różnicę, której nie widzą Twoje oczy. Rozmiar pliku nierzadko spada 5-10 krotnie.

To, że Ty nie widzisz, to nie znaczy że inni nie widzą.

Dopóki nie wygooglałem, że fb nie kompresuje *.png, płakałem po każdym uploadzie jpega.
    Nie robiłem bo nie odczuwam takiej potrzeby druga sprawa ze ja wrzucam 2048 90% kompresji i jest piknie.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Wczoraj wrzuciłem *png, wrócił skompresowany...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Piwniczna Zdrój

I co, znalazł ktoś rozwiązanie? Bo jak przeglądam strony innych to mają niezłe żylety, ja sam ustawiam takie same rozdzielczości kombinuje z wyostrzaniem i nadal zdjęcia nie wyglądają jak na mojej stronie www

Cytat Zamieszczone przez wikol87 Zobacz posta
    I co, znalazł ktoś rozwiązanie? Bo jak przeglądam strony innych to mają niezłe żylety, ja sam ustawiam takie same rozdzielczości kombinuje z wyostrzaniem i nadal zdjęcia nie wyglądają jak na mojej stronie www
    Sam jestem od dluzszego czasu z tym samym problemem... Po prostu ręce opadają.
    Canon 50D + BG-E2 + S 8mm + T 17-50mm f2,8 VC + C 430 EX II| Dużo chęci, mało czasu, wiele planów, mało kasy... klik - - - - > GALERIA

Miasto
    Chełmno

Rozwiązanie dla Was widzę jedno, nie wrzucać zdjęć na FB bezpośrednio, dajcie linka do strony i gitara

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez wikol87 Zobacz posta
    Zdjęcia innych użytkowników na facebooku, czy na zdjęcia innych użytkowników, ale poza facebookiem ???

Cały ten Fb to niestety gó**o. Ale cóż zrobić, skoro ludzie tam się widzą i oznaczają, a później dzięki temu odwiedzają Twój profil. Najgorsze jest to, że ciężko znaleźć jakieś przecieki o dobrej jakości fotek na FB. Co i jak. Sam też szukałem. Ale sami widzicie, wersji dobrych rozdzielczości jest sporo. Ostatnio słyszałem o 900x600. Ale też chyba to nie działa. Tak jak piszecie, ręce i nie tylko opadają.

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów