Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Prometeusz

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Prometeusz

jak się podoba najnowszy film Scota? Mnie się podobał choć niezrozumiałych wątków tam sporo...
    choćby powstanie życia na ziemi -mocno naciągane
    ale nie żałuje czasu spędzonego w kinie
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Prometeusz

Ja ufam swojemu instynktowi, a ten podpowiadał, żeby jeszcze raz pójść do kina - co przy współczesnych filmach zdarza mi się niezwykle rzadko. Na razie czas nie pozwolił, a już jutro nowy Batman :-)

Wizualnie, jak to u Scotta, jest wyśmienicie. Fabuła jest sprytniejsza niż może się wydawać na pierwszy rzut oka, jakkolwiek sporo takich naiwnych uproszczeń niestety może burzyć dobre wrażenie. Ale warto, na pewno warto.

Dopiero zaczyna

Nie jestem strasznie wymagający co do scenariusza w przypadku filmów sci-fi ale kumulacja głupot i głupotek w tym filmie po prostu mnie przytłoczyła.
    Film o potężnym budżecie z reżyserem z pierwszej ligi - a wyszła kaszana klasy C.

Wyszedłem zawiedziony.

ps. takie fajne podsumowanie można obejrzeć - na większość zarzutów się zgodzę - oglądać TYLKO PO OBEJRZENIU FILMU

Prometheus Hard Core Review - Part 1 Massive Dissection - SPOILERS - - YouTube

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

wiesz ,ja myślę , że specjalnie zrobiony jest tak ten film...za rok wyjdzie kontynuacja w której wyjaśnią dlaczego tak a nie inaczej
    za dużo niedomówień
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Otoz to.
    Przeciez to, ze bedzie kontynuacja jest pewne jak smierc i podatki.
    Czemu mieliby doic kase tylko z jednej czesci filmu, skoro fanow serii obcy sa miliony, i miliony pojda na kolejne czesci.
    Ten film ma zbyt duzy warsztat, to jest zbyt duza produkcja, zbyt dluga historia gatunku obcy, zbyt mocno ucementowana "historia" w swiecie filmow sci-fi, zeby zostawic w prometeuszu tylke otwartych watkow i niedopowiedzen :>
    Ja obstawiam na trylogie.
    Film bardzo, bardzo mi sie podobal.
    Polecam bez dwoch zdan!

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Usłyszałem tyle złych recenzji od znajomych i jeszcze kilka niepochlebnych przeczytałem, że odpuszczę sobie wycieczkę. Szkoda mi mojego czasu. "Rzecz o smutnych dziwkach" jest do zobaczenia. I Batman. Batman obowiązkowo, mam już bilety na przyszły tydzień to Imaxa. Nad rzeczą jeszcze się waham. Widział ktoś?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Film generalnie słaby jeżeli chodzi o realizm i scenariusz, ale jak to się mówi, na bezrybiu...

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

martilys
    Guest

Tyle efektów specjalnych, szmery bajery, a nawet Charlize Theron nie pomogła temu filmowi. Żenada!

Batman natomiast - REWELACJA

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

A mi się... podobał. IMHO o realizmie trudno mówić w przypadku sc-fi
    To co mi się podobało najbardziej, poza efektami specjalnymi oczywiście, to, iż prawie każda postać była "czarnym charakterem", nawet robot , a Pani dr. Shaw była w sumie niedookreślona. To co mi się najbardziej nie podobało to fakt, że po operacji w trybie ekspresowym, w maszynie dla faceta, biegała potem jak szalona, a pod koniec filmu to już nic ją nie bolało. Dużą wpadką też wg mnie było to że ta kapsuła do operacji była przecież dla Pani Vickers, która ceniła sobie minimalizowanie ryzyka, więc trudno pojąc dlaczego pod koniec filmu okazało się, że urządzenie jest dla mężczyzny.
    Niektóre sceny trochę bez sensu, niektóre śmieszne, np. podryw kapitana statku do Vickers.
    Generalnie dla mnie zamykało się w całość. Bardzo ładne widoki na początku i ładna sceneria w górach, gdzie szukali śladów obcych.
    Oczywiście jestem zdania, że jak nic będzie co najmniej jeszcze jedna część, końcówka w sumie idealnie się do tego nadaje, tylko się zastawiam jak dr. Shaw zmusi do pogadanki Inżynierów, którzy chcieli nas unicestwić obcymi
    Nadmieniam, że oglądałem wszystkie filmy z serii Obcy, a także Alliens vs. Predator (tak wiem, naciągane to trochę do tych Obcych, ale jednak powiązane) i w sumie uważam, że fan gatunku nie powinien być zawiedziony, aż tak bardzo jak niektórzy piszą w necie.

Pełne uzależnienie

Kapsuła była dla... nie mogę powiedzieć, żeby nie spoilerować, ale łatwo się domyśleć dla kogo :-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów