Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Prometeusz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Prometeusz

No właśnie, bo ja jeszcze nie byłem a nie chciałbym się dowiedzieć wszystkiego z tego wątka .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

No ja też tak pomyślałem, ale przecież oni się nie lubili, przynajmniej tak wyglądało.

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

W komentarzach na filmwebie leje się krew, musi byc dobry film :-) Glupio to zabrzmi, ale nie oglądałem żadnej części Obcego lepiej nadrobić przed obejrzeniem Prometeusza?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    W komentarzach na filmwebie leje się krew, musi byc dobry film :-) Glupio to zabrzmi, ale nie oglądałem żadnej części Obcego lepiej nadrobić przed obejrzeniem Prometeusza?
    Niekoniecznie. Obejrzyj Prometeusza i potem, tak po dniu przerwy na przetrawienie, obejrzyj pierwszego Obcego z 1979 roku. Potem ewentualnie drugiego, jak temat podejdzie.

Dopiero zaczyna Awatar KriStyle
    Miasto
    Gdynia

Prometeusz... hmm filmik calkiem fajny po za niektorymi watkami (zrosniecie brzucha w jakas minute, to bylo cos - nie wiem co za kretyn to wymyslil) Nie chce za duzo pisac zeby nie psuc nikomu zabawy. Film polecam, mozna spokojnie obejrzec. Choc powiem ze oczekiwalem znacznie wiecej. Ale biorac pod uwage SF to najlepszy jaki nakrecili w ostatnich latach, widzial ktos jakis porzadny SF w przeciagu kilku lat ??? Tak ze smailo do kina, czy gdzie tam ogladacie filmy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Prometeusz świetny. Uzupełnienie niektórych wątków z Obcego. Fani na pewno nie będą zawiedzeni.

Coś już napisał Awatar Ulisses
    Miasto
    Warszawa, Łódź

Akurat z tymi fanami to nigdy nie wiadomo ;] Ale film na pewno wart jest uwagi. Ba... nie żałuję nawet pieniędzy zainwestowanych w bilety - co jest raczej wyjątkiem niż regułą. Nakręcony bardzo klimatycznie (jak na współczesne produkcje), z rozmachem a najlepsze wg. mnie jest to, że reżyser nie podał na tacy jednoznacznych rozstrzygnięć.

Bywalec Awatar RHF
    Miasto
    London / Kłobuck

Nie wiem dlaczego tak się tego brzucha czepiacie. W końcu to SF, jest kosmos, obce planety, obce formy życia, automat operacyjny też może oprócz szycia jakoś lepiej łączyć tkanki. Gdyby każdy szczegół takich filmów musiał być przedstawiany w jaki sposób to i to powstało, dlaczego to i to działa tak a tak, to proste sceny trwały by wieczność.
    Mnie film bardzo się podobał a dodam, że jestem fanem Obcego odkąd pierwszy raz go zobaczyłem To jest jednak film Scott-a i chociaż troszkę stracił tego "alienowego" klimatu, to jest to nadal kilka półek wyżej niż te tandetne produkcje obcy vs predator
    Widziałem go na wakacjach w PL i mam nadzieję na powtórkę już w UK polecam
    5D + BG-E4 / 70D + BG-E14 / 40D + BG-E2N / 24 L TS-E / 24-105 L / 100-400 L / 50 1.8 / 10-18STM / Benro C-269M8 +B1 / YN600EX-RT + YN-E3-RT

Dopiero zaczyna Awatar KriStyle
    Miasto
    Gdynia

Brzuch brzuchem, kosmos kosmosem a ten automat operacyjny moze zeczywiscie lepiej laczyl tkanki ale mimo tego ze wszystko to SF to czlowiek raczej zawsze pozostaje czlowiekiem i niewazne czy za 100 czy 1000 lat ale nic mu nie odrosnie w przeciagu kilku minut A co mi sie jeszcze podobalo to w momencie kolowania tego statku kosmicznego na samym koncu filmu, ze nie przygniotlo jej do ziemi, tylko zatrzymal sie na jakims kamyku, 5 cm od twarzy gdzie niermalnie byla by z niej miazga

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów