Cytat Zamieszczone przez KORD/EPKK
Jak probujesz cos odpalic i Ci wyskakuje komunikat ze aparat zajety przez inna aplikacje to nacisnij trzech kroli (Ctrl+Alt+Del) i zobacz w procesach czy faktycznie ktoras aplikacja zwiazana z obrobka zdjec przypadkiem go sobie nie przypisuje.
Nie ma zadnej podobnej aplikacji, a przynajmniej na liscie procesow tego nie widac. Przy okazji zamiast klikac Ctr+Alt+Del i wybierac 'Manager Zadan' prosciej jest wciasnac Ctr+Alt+Esc lub wybrac to z menu pod prawym klawiszem na pasku zadan (trzba kliknac na obszarze, gdzie nie ma ikon).

Aha i jeszcze jedno. Odpal system w trybie awaryjnym (podczas startu F8 i wybierz Tryb awaryjny) i wtedy spruboj cos zrobic. Tryb awaryjny potrzebuje tylko niezbedne procesy do dzialania windy wiec wszelkie inne programy nie beda dzialac w tle.
W trybie awaryjnym nic sie nie zmienia. Mysle, ze komunikat o zajetosci aparatu nie jest prawdziwy.

A czy masz odpowiednie sterowniki z plyty do Twojej windy (2000)?
Nie sadze, zeby byly jakiekolwiek potrzebne poza tym co bylo na plycie dostarczonej przez Canona, skoro aparat jeszcze tydzien temu dobrze wspolpracowal z kompem.

Cytat Zamieszczone przez Vitez
Nie napisales czy i dlaczego nie uzyjesz czytnika kart CF? Szybciej, wygodniej, RAWY na pewno zgra, bez klopotow ze sterownikami...
Nie kupilem sobie dotychczas czytnika, wiec nie uzywalem go. Wiem, ze wiele osob to poleca, ale sadze, ze jednak wetkniecie do gniazdka wtyczki miniUSB jest prostsze niz wyjmowanie karty z aparatu.
Tak czy inaczej bez wzgledu na to czy uzyje czytnika czy nie, to wydaje mi sie, ze mam niesprawny aparat i to mnie martwi.