Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: zawieszający się 5d3

Domyślnie Odp: zawieszający się 5d3

ponoć usterka lustra, czy migawki, ale aparat się nie zawieszał, wyskoczył natomiast błąd trzydziesty któryś.

Coś już napisał Awatar matijaz
    Miasto
    Wrocław/Bad Wimpfen

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    trwa sezon i nie chciałbym się rozstawać z aparatem na długo. znacie problem?
    Znam problem z mojego 5D2. Myślałem, że ten po prostu typ tak ma. U mnie pomaga On/Off 1 albo 2 razy. Nie muszę wyciągać baterii. Aku nieoryginalne z chipem, karty sandiska i kingston.
    Nie wiedziałem że tylu idiotów jest na świecie, dopóki nie skorzystałem z internetu.
    Stanisław Lem

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Ja też jestem mega zaskoczony serwisem. Dużo się naczytałem, ale jak widać wyciągają wnioski. Ja wysłałem w piątek aparat, w poniedziałek dostałem potwierdzenie mejlowe, że aparat jest u nich. Potem dzwoniłem i mówił gość, że wszystko za darmo mi zrobią (lustro w 5D), ale mówił że muszę czekać bo części nie mają i nie zdąrzą na sobotę. Miałem już pożyczać jakieś body jak w piątek zapukał kurier
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

z szybkimi kartami tymczasem bez najmniejszych problemów

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Canon DLC: Article: Canon EOS Error Messages: An explanation and understanding

Canon "przyznaje się" tylko do Err 30 z trzydziesty któryś:
    this one does point to some sort of problem with the shutter… it could be either a mechanical problem, or some sort of electronic communication error.

A więc cos z migawką, problem albo mechaniczny albo transmisja danych.

jp

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    z szybkimi kartami tymczasem bez najmniejszych problemów
    A z ciekawości założyłem Sandiska-Ultra, sformatowałem i trochę postrzelałem w mieszkaniu, w tym serie. Co charakterystyczne, to to że już pojedyncze zdjęcie RAW zapisuje kilka sekund. W jednej serii robi 13 RAW'ów po czym się zatrzymuje. Zapis trwa ~ok.minuty na oko, w tym czasie praktycznie nie można przeglądać zdjęć na wyświetlaczu. Po menu jednak można się poruszać swobodnie, na tyle na ile popróbowałem. Być może jest jakaś sekwencja czynności którymi można go zawiesić w trakcie zapisu na wolnej karcie, ale na szybko mi się to nie przytrafiło. Jednak do głowy mi wczesniej nie przyszło, żeby pracować z tymi kartami na Mk3, to teraz już wiem, że nie trzeba.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów