Strona 51 z 57 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 501 do 510 z 570

Wątek: Canon EOS M

Domyślnie Odp: Canon EOS M

No, ale AF z 18-55mm jest szybkie i nie wiem od czego to zależy, ale przy dobrym oświetleniu działa zadowalająco, ale np. w gorszym potrafi 10s myśleć, a i tak nie może złapać.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Co to jest Sony DSC-RX50?
    Pomyłka, DSC-HX50.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez iDaft Zobacz posta
    No, ale AF z 18-55mm jest szybkie i nie wiem od czego to zależy, ale przy dobrym oświetleniu działa zadowalająco, ale np. w gorszym potrafi 10s myśleć, a i tak nie może złapać.

Pomyłka, DSC-HX50.
    Ja czegoś takiego z AF nie widzę, ale na pewno AF potrzebuje więcej światła bez wspomagania niż lustrzanki.

Cena M jest mylaca, bo nie jest to sprzęt tej samej klasy co Sony HX50. Ceny zostały dramatycznie obniżone kiedy Canon wycofał M z rynku USA i EU i chciał wyprzedać szybko zapasy. W tej chwili M ani M2 nie sa już oferowane przez Canon USA. Wg mnie ta cała afera z wycofaniem M to najgłupsza rzecz jaka zrobił Canon w ciagu znanej mi historii tej firmy. No jeszcze był komputer Canon Cat, ale to w zeszłym stuleciu.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ceny zostały dramatycznie obniżone kiedy Canon wycofał M z rynku USA i EU i chciał wyprzedać szybko zapasy. W tej chwili M ani M2 nie sa już oferowane przez Canon USA. Wg mnie ta cała afera z wycofaniem M to najgłupsza rzecz jaka zrobił Canon w ciagu znanej mi historii tej firmy. No jeszcze był komputer Canon Cat, ale to w zeszłym stuleciu.
    Tyle że ciężko to oceniać w tak krótkiej perspektywie czasowej. Ma się pojawić sporo nowości w tym i zapowiedzi zupełnie nowych zabawek. Wtedy będzie można ocenić realnie sens tych działań.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Ja czegoś takiego z AF nie widzę, ale na pewno AF potrzebuje więcej światła bez wspomagania niż lustrzanki.
    Tzn. ten problem występuje tylko z 55-250mm, z 18-55 i 11-22 nie ma. Skontaktowałem się z Canonem i ich technik ma sprawdzić czy to problem ogólny, czy tylko mój.

Ale, że wycofali M również w Europie? To faktycznie głupie posunięcie, zwłaszcza jak za 1200zł mamy świetny sprzęt z szkłem i lampą. Chociaż ta lampa imho kiepska, tak jak nigdy nie używałem tej wbudowanej w lustrzanki, tak ta również się nie u mnie kurzy.

Dotychczas chciałem kupić sobie RX-100, gdyż po paru tygodniach z nim spędzonych strasznie mi się spodobał - głównie przez f/2.8 na całym zakresie ogniskowych, ale teraz patrzę, że za 4k mogę mieć EOS M z 18-55m, adapterem i jakąś stałką f/1.8. Nie wiem dlaczego krytykują ten aparat...

Ma się pojawić sporo nowości w tym i zapowiedzi zupełnie nowych zabawek. Wtedy będzie można ocenić realnie sens tych działań.
    Po IFA, tak? Jak ma się pojawić coś jeszcze lepszego od EOS M, to chyba poczekam z zakupem.
    Ostatnio edytowane przez iDaft ; 31-07-2014 o 20:44

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Cytat Zamieszczone przez iDaft Zobacz posta
    Tzn. ten problem występuje tylko z 55-250mm, z 18-55 i 11-22 nie ma. Skontaktowałem się z Canonem i ich technik ma sprawdzić czy to problem ogólny, czy tylko mój.

Ale, że wycofali M również w Europie? To faktycznie głupie posunięcie, zwłaszcza jak za 1200zł mamy świetny sprzęt z szkłem i lampą. Chociaż ta lampa imho kiepska, tak jak nigdy nie używałem tej wbudowanej w lustrzanki, tak ta również się nie u mnie kurzy.

Dotychczas chciałem kupić sobie RX-100, gdyż po paru tygodniach z nim spędzonych strasznie mi się spodobał - głównie przez f/2.8 na całym zakresie ogniskowych, ale teraz patrzę, że za 4k mogę mieć EOS M z 18-55m, adapterem i jakąś stałką f/1.8. Nie wiem dlaczego krytykują ten aparat...

Po IFA, tak? Jak ma się pojawić coś jeszcze lepszego od EOS M, to chyba poczekam z zakupem.
    No jesli 55-250 to szklo ef-s podpiete przez adapter to szybkoscia AF na pewno nie pobije szkiel ef-m.
    I cyfra i analog...

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    No jesli 55-250 to szklo ef-s podpiete przez adapter to szybkoscia AF na pewno nie pobije szkiel ef-m.
    No, ale tu nie jest problem z 2x silniejszym AF. Tu jest problem z AF, który potrafi ostrzyc w słabym świetle 10 sek i nic nie wysotrzyc.

Bywalec

Używam z M - ką podpiętych przez adapter (oryginalny) 40mm 2.8 i próbowałem też 20-35 i o ile 40-tka nie sprawiała żadnego problemu to stary 20-35 trochę marudził ale nie aż tak
    6D/M100/MeizuM8

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Canon oferuje długa listę słoików, głównie już nie produkowanych, które moga na M ostrzyć leniwie albo w ogóle nieskutecznie.
    Jest to wyraźnie zaznaczone w instrukcji do M.

Nie ma wśród nich 55-250, ale lista jest dosyć tajemnicza. Sa na niej np. tylko kity bez IS. To znaczy, że nie wsystkie zmiany wprowadzane w nowszych wersjach obiektywów sa oczywiste. Nie wiadomo, co przeszkadza w pracy AF.

Ja zauważyłem, że 50/1.4 niby ostrzy, ale wyniki sa kiepskie.

Canon U.S.A., Inc.
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Kooka Adapter - obiektyw Canon EF/EFS korpus EOS M | e-Fotojoker

Taka ciekawostka. Dawno już pisałem, że adapter powinien być rozdawany za darmo lub kosztować < 100 PLN. Spokojnie tego doczekamy, choć ze względu na małą popularność systemu pewnie potrwa to nieco dłużej...
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-08-2014 o 12:12

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

^^
    dokładnie.
    Ta cena już zaczyna być interesująca. Swoją drogą dziwną politykę stosuje wobec Mki nasza wspaniała firma. Tymi cenami praktycznie zabili całkiem niezły aparat.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 51 z 57 PierwszyPierwszy ... 414950515253 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów