Strona 50 z 57 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Jaki to błąd? Jeśli korpus próbuje aktualizacji oprogramowania, to jest to błąd spowodowany starą wersją dandeliona. Błąd nie powinien jednak pojawiać się loteryjnie.

A przy okazji: strasznie tu cicho. Zwłaszcza, że mamy nowe szkiełko w systemie, co prawda na razie tylko na antypodach. Specjalna rewelacja (delikatnie rzecz ujmując) to nie jest, ale przynajmniej jest rzeczywiście maciupkie, niecałe 9 cm długości.

--- Kolejny post ---

Jaki to błąd? Jeśli korpus próbuje aktualizacji oprogramowania, to jest to błąd spowodowany starą wersją dandeliona. Błąd nie powinien jednak pojawiać się loteryjnie.

A przy okazji: strasznie tu cicho. Zwłaszcza, że mamy nowe szkiełko w systemie, co prawda na razie tylko na antypodach. Specjalna rewelacja (delikatnie rzecz ujmując) to nie jest, ale przynajmniej jest rzeczywiście maciupkie, niecałe 9 cm długości.

--- Kolejny post ---

http://www.canon.co.nz/en-NZ/Personal/Products/Cameras-and-Accessories/Compact-System-Cameras/EF-M-55-200mm-f45-63-IS-STM

--- Kolejny post ---

http://www.canon.co.nz/en-NZ/Personal/Products/Cameras-and-Accessories/Compact-System-Cameras/EF-M-55-200mm-f45-63-IS-STM

--- Kolejny post ---

PS. Ze względu na powyższą czkawkę wstrzymuję się z pisaniem na forum do odwołania.

--- Kolejny post ---

PS. Ze względu na powyższą czkawkę wstrzymuję się z pisaniem na forum do odwołania.

dzięki za info o szkle, trzeba kasę pod choinkę zbierać

22mm jak i 15-55 spisują się całkiem dobrze

szeroki kąt drogi, choć nie kupię, bo nie mam koncepcji gdzie go wykorzystać

--- Kolejny post ---

dzięki za info o szkle, trzeba kasę pod choinkę zbierać

22mm jak i 15-55 spisują się całkiem dobrze

szeroki kąt drogi, choć nie kupię, bo nie mam koncepcji gdzie go wykorzystać

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Za duży skrót myślowy
    Loteryjnie tzn. część sprzętu działa, część nie (prawie każde szkło ma swój adapter).
    Jedynym rozwiązaniem jest wymiana adapterów?

Uzależniony Awatar jac+

Czy jest możliwość jakiejkolwiek ingerencji w ustawienia bracketingu trybu HDR?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Czy jest możliwość jakiejkolwiek ingerencji w ustawienia bracketingu trybu HDR?
    wg specyfikacji (dpreview) 3 klatki z krokiem do 2EV.

Bywalec

Domyślnie M42 a LiveView w trybie M

Podłączyłem obiektywy manualne do Canona M za pośrednictwem adapteru Canona i podłączonego do niego tradycyjnych przejściówek na ob. manualne.
    1. W trybie AV wszystko gra bez zarzutu niezależnie czy ustawiam ISO czy AtuoISO
    2. W trybie M - przy ustawionym AutoISO zdjęcie wychodzi prawidłowo i odpowiada temu co mam na podglądzie
    3. Kiedy jednak przy tych samych parametrach co w pkt. 2 wybieram sztywne ISO (ale o wartości jaką wybrał w pkt. 2 aparat) to zdjęcie wychodzi identycznie jakw pkt. 2, ale podgląd jest o wiele ciemniejszy.
    6D/M100/MeizuM8

Bywalec

OK - wiem już że tak wygląda współpraca liveview z adapterami w Canonie. Do tej pory używałem ich w aparatach bez liveview. Trzeba będzie się przyzwyczaić.
    6D/M100/MeizuM8

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Przekonany promocja brytyjskiej sieci Argos zakupilem to to ustrojstwo. Zastapi mi wysluzonego Panasonica GF5/Zuiko 17 2.8
    Kit i lampa juz na ebayu, jedzie do mnie 22/2.0
    I cyfra i analog...

Witam wszystkich serdecznie.
    Postanowiłem się tu zarejestrować, gdyż dostałem w swoje ręce model EOS M i jak wcześniej przywiązany byłem raczej do Nikona (D7100, D60) oraz Sonyego (RX100), tak Canon mnie po prostu urzekł. Mając wcześniej doświadczenia z kompaktami nie sądziłem, że aż tyle można wycisnąć z tak małego sprzętu. Mam w domu jeszcze Soniaka DSC-RX50 i jego nie ma co porównywać do Canona, cenowo wypada podobnie, ale to jak przejście z dziurawego Poloneza do F10 z salonu - po prosu bajka.

Niemniej myślę, że w tym wątku było już trochę o jego obsłudze, więc może zainteresuje kogoś moja opinia na temat szkieł do EOS M. Otóż, dostałem od Canona w swoim zestawie: 18-55mm, 11-22mm i 55-250mm (działa jedynie z adapterem). Pierwsze szkło w moim odczuciu imho ma dużo lepszą plastykę, niż kity Nikona 18-55m i 18-105mm, a zwłaszcza oferuję ładniejszy bokeh przy podobnym świetle. Moim ulubionym jest jednak 55-250mm - uwielbiam je. Przydałoby się lepsze światło, ale ostrość i przydatność tego zooma jest jak dla mnie nieoceniona (oczywiście znajdzie się i lepszy sprzęt np. Lki, ale mam na myśli szkła do EOS M). Niestety, co mnie strasznie zmartwiło, to to, że AF jest tak okropnie powolny, że zanim złapie ostrość, to można samemu ręcznie wyostrzyć i jeża urodzić. Dla 11-22mm na razie nie mogę znaleźć zastosowania, bo nie umiem pstrykać krajobrazów.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 31-07-2014 o 16:22 Powód: Niedozwolony link na zdjęciach

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Sprawdź, czy ma najnowszy firmware. Z aktualnym firmware i odpowiednimi ustawieniami AF szybkość AF jest zupełnie przyzwoita.

Co to jest Sony DSC-RX50?

Strona 50 z 57 PierwszyPierwszy ... 404849505152 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów