Pokaż wyniki od 1 do 10 z 570

Wątek: Canon EOS M

Mieszany widok

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Podpinam się do pytania.
    - Jak lampy/piloty 622c które używam z piatką,
    - jak szybkość pracy AF na ef-m/ef przez przejściówkę

ogólnie czy warto kupić żonie (spacerówka dla mnie) jako następca hybrydy która co prawda nie chce się zepsuć, i tak pada już któryś rok z rzędu, myślę o m43 typu wysoki pen lub om-d zewzgledu na szybki AF ale to brnięcie w nowy system, tyle że przeważnie i głównie zależy mam na szybkim i pewnym AF (dzieciaki).
    |CANON FF|

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    Podpinam się do pytania.
    - Jak lampy/piloty 622c które używam z piatką,
    Moja 430ex współpracuje bez zastrzeżeń – tylko jest trochę duża. Za to fajnie współpracuje w trybie slave - wyzwalana przez 90ex.

- jak szybkość pracy AF na ef-m/ef przez przejściówkę
    Autofokus M jest generalnie nieco wolniejszy niż w lustrzankach i nie jest to chyba zależne od przejściówki, tylko ten typ tak ma. W działaniu przypomina bardziej kompakt niż lustrzankę. Z 70-200/f4 ustawia ostrość nieco dłużej niż na 350D – trudno mi ocenić ile to trwa, wydaje się, że ok. 0,3-0,5 sek. W zależności od warunków. Dla mnie pewnym problemem jest to, że po wciśnięciu spustu migawki też występuje opóźnienie. Fotografowanie ruchliwych dzieci jest pewnym wyzwaniem.

ogólnie czy warto kupić żonie (spacerówka dla mnie) jako następca hybrydy która co prawda nie chce się zepsuć, i tak pada już któryś rok z rzędu, myślę o m43 typu wysoki pen lub om-d zewzgledu na szybki AF ale to brnięcie w nowy system, tyle że przeważnie i głównie zależy mam na szybkim i pewnym AF (dzieciaki).
    Jako spacerówka (w zestawie z 18-55 lub 22) jest to świetny aparacik, w miarę kompaktowy a jednak dający niezłej jakości obraz. No i wielki plus to filmowanie, również bardzo dobrej jakości obraz i dźwięk.

Dla mnie impulsem do zakupu była niska cena zestawu, przy przyzwoitych parametrach aparatu.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez Arkady111 Zobacz posta

Jako spacerówka (w zestawie z 18-55 lub 22) jest to świetny aparacik, w miarę kompaktowy a jednak dający niezłej jakości obraz.
    Z czym dla Ciebie jest ten obrazek porównywalny? Subiektywnie jest na poziomie np. 400D, czy lepiej/gorzej?

Widziałam kilka zdjęć z M-ki, NEX-a, RX100 i zdecydowanie najbardziej podeszły mi z M-ki, ale... dylemat jest.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów