Strona 20 z 57 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 570

Wątek: Canon EOS M

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dostep do kanalow dystrybucji i marketing dadza dostateczne procenty sprzedazy, zeby sie to firmie zwrocilo i odbilo korzystnie na wynikach finansowych calego dzialu foto Canona
    no tak, tylko dlaczego mamy patrzyć na potrzeby FirmyCe zamiast na własne.
    luźno rozmiawiamy o tym co wypuścił z perspektywy własnych potrzeb lub marzeń

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    a tu jak nie było korpusów FF od tych producentów, tak nie ma...
    no właśnie ale jak będą, to może na poziomie tego co już konkurencja na rynku pokazała!
    a jeżeli niee, to taki sam strzał w (_O_) jak z canonem
    ja przynajmniej tak sądzę
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    no tak, tylko dlaczego mamy patrzyć na potrzeby FirmyCe zamiast na własne.
    luźno rozmiawiamy o tym co wypuścił z perspektywy własnych potrzeb lub marzeń
    mnie EF-M akurat zwisa i powiewa, poza tym, ze mnie szlag trafia jak patrze na 22/2, ktory chcialem w EF-S a na chwile obecna moge sobie co najwyzej o takowym pomazyc. i zapewne koniec koncow doczekam sie, az Nikon takowe szklo do DX wypusci a moj 40D pojdzie do ludzi w zamian za D90 no ale skoro Canon sobie leci w kulki, to mojej kasy nie zobaczy... za stary pies niestety jestem, zeby sie przyzwyczajac do mydelniczki, jesli moge pracowac normalnej wielkosci korpusem z porzadnymi kneflami (i dwoma kolkami)...

to byla wylacznie proba dojscia do rozumowania jakims sie najwyrazniej Canon kierowal. niestety, rynek i wyniki finansowe swiadcza o tym, ze ich rozumowanie z reguly ma sens

EF-M poki co jest, cytujac stare przyslowie pszczol: "ziewlem, pier* i wyszlem" (panie wybacza). a ja czekam najwyrazniej na Nikona, az zrobi sensowne DX 22/2 albo 24/2. nie bede sie dlugo modlil nad takim zakupem zwlaszcza, ze oprocz tego i wybor standardowych zoomow maja lepszy niz w Canonie...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

szlag trafia jak patrze na 22/2, ktory chcialem w EF-S a na chwile obecna moge sobie co najwyzej o takowym pomazyc.
    Witaj w klubie, chciało by się rzec: ef-s - żałuję, że cię znałam a a...

i zapewne koniec koncow doczekam sie, az Nikon takowe szklo do DX wypusci
    Uuuważaj Nikon - podobno - też ma w planie aps-c "w evilu". Uśmieję się po pas jak zrobią Gienka 16mm f/2; szkło za które bym dał się posolić; do D5100 oczywiście.

no ale skoro Canon sobie leci w kulki, to mojej kasy nie zobaczy...
    Trzymam za słowo

za stary pies niestety jestem, zeby sie przyzwyczajac do mydelniczki
    Ta nie jest zła, tylko pogubili się z ergonomią: mogliby skopiować tyłek z GF1 i dać mniejsze LCD "z retiną"

a ja czekam najwyrazniej na Nikona, az zrobi sensowne DX 22/2 albo 24/2.
    Byłoby fajnie, ale jeszcze lepiej (by ***) jakby puścili 16 i 22 f/2 DX; pierwsze klasyczne pod D3200, drugie - naleśnik, pod plotkowanego bezlusterkowca apsc.
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ta nie jest zła, tylko pogubili się z ergonomią: mogliby skopiować tyłek z GF1 i dać mniejsze LCD "z retiną"
    a to nie... interesuje mnie to tylko i wylacznie w polaczeniu z korpusem majacym dwa kolka i celownik optyczny ew. super jakosci elektroniczny. tyle mam wymagan wzgledem ergonomii, ale ponizej nich nie interesuja mnie zabawy w zmiane sprzetu.

Byłoby fajnie, ale jeszcze lepiej (by ***) jakby puścili 16 i 22 f/2 DX; pierwsze klasyczne pod D3200, drugie - naleśnik, pod plotkowanego bezlusterkowca apsc.
    wishlist by akustyk:
    szkla APS-C - 22/2, 50/2, 85/2 wielkosci i w miare mozliwosci budowy jak niegdysiejsze stalki Zuiko OM (odpowiednio): Olympus Shared Resources: Zuiko Lenses

do kompletu uczciwy mechanicznie zoom 18-55 (upgrade'owany mechanicznie canonowski kit w zupelnosci wystarcza) i jak dla mnie jest perfekt... no, 15/2.8 tez bym przemyslal...

oczywiscie, tyle sobie mozemy pogadac... a w praktyce, bedzie tak samo jak zawsze. nadmiar dochodow akustyka pojdzie na paliwo do auta badz noclegi, bo Canonowi nie chce sie po nie wyciagnac reki... i kij mu w oko
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

stalki Zuiko OM
    Zuiko, czekaj... gdzieś już to widziałem Wdepnij do fotoszopa i zapnij sobie mZD75 pod E-M5; jakby co to nie moja wina.
    Tylko się nie pomyl z tymi sklepami
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Zuiko, czekaj... gdzieś już to widziałem Wdepnij do fotoszopa i zapnij sobie mZD75 pod E-M5; jakby co to nie moja wina.
    Tylko się nie pomyl z tymi sklepami
    Żeby jeszcze obiektywy z pokłonami i przesuwami do tego były... :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Racja - trzeba będzie założyć.
    Pasowałoby .

a czy Canon ma aspiracje i realna wizje, zeby konkurowac na rynku bezlusterkowcow z punktu widzenia uzytkownikow kompaktow i/lub amatorow (czyli nie jak wyzej istniejacych uzytkownikow EF/EF-S)... no, na podstawie premiery EOS M raczej nie da sie go o takie aspiracje oskarzyc, ale tez nie od razu zbudowano Rzym...
    Z tego co pisali to tak.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Pasowałoby .
    Od dawna myslalem o takim watku ale wyczuwalem jakas niechec na forum dd takich dywagacji.
    Dlaczego canonowy AF kontrastowy musi jezdzic od poczatku w te i wewte nawet kiedy juz jest ostro?
    Nie uwierze, ze to jest jakis problem zeby to poprawic.

Dopiero zaczyna

Być może Canon poprawi niektórym z Was humory, jest tez szansa, ze jeszcze bardziej sfrustruje Cytat za "rumorsem":
    "EOS M
    I find this a bit unlikely, but it was also mentioned we’ll see a second EOS-M camera announced in the fall, probably not before Photokina though. It would be the “pro” model. I’m confident one is coming, I’m just not sure it’s coming that soon."
    EOS od lat dziewięćdziesiątych...

Pełne uzależnienie

No właśnie... Czy bagnet EF-M pomieści APS-H?

- - - Updated - - -

interesuje mnie to tylko i wylacznie w polaczeniu z korpusem majacym dwa kolka i celownik optyczny ew. super jakosci elektroniczny
    Już chyba niedługo: eMagin got $2.4 million to develop high-brightness 2000x2000 OLED microdisplays for the US Navy
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 20 z 57 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów