Pokaż wyniki od 1 do 10 z 570

Wątek: Canon EOS M

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Zagadka 9-tego pinu

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Kurcze jak zobaczylem info o tym EOS M to jedna sytuacja w glowie mi sie przypomniala, ktora kiedys az prosila sie o takiego EF bezlusterkowca... Chodzi o fotografie ptakow z czatowni, ile to razy czlowiek bal sie zrobic zdjecie aby lustro nie wystraszylo ptaka... I bylo myslenie - albo zrobie od razu skoro juz dany rarytas mi podlecial (drapiezne) ale on moze ucieknie, albo nie zrobie (poczekam) i moze zostanie dluzej i porobie lepsze fotki (ale moze odleciec i nie wrocic). Teraz nie bedzie tego problemu. Bajka.
    Wystraszy dźwięk migawki. Dlatego najlepszym bezlusterkowcem (również z wielu innych powodów) do takiej fotografii jest Nikon V1 - ma bezgłośną migawkę elektroniczną.

Dodakowo mam pytanie/zagadkę/prośbę: gdyby ktoś znalazł specyfikację bagnetu/styków EOS-M: do czego służy dodatkowy, 9-ty pin?

Moim zdaniem w tym może kryć się odpowiedź na pytanie czy AF będzie kiedykolwiek działać rozsądnie ze szkłami EF.

- - - Updated - - -

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Z tego co mi się wydaje, to w Canonie też jest matryca z af'em fazowym tak jak w Nikonie 1, więc powinno być szybko.
    Na razie to niewiele zmienia (patrz 650d), AF nadal działa dość słabo, gorzej niż w większości bezlusterkowców konkurencji. W Nikonie jest super, ale póki wystarcza światła (jak to w PD).
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 24-07-2012 o 11:45

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów