Tłumaczenie wywiadu z konstruktorami:
Canon: The EOS-M is made for women. No plan to make FF mirrorless (for now) | Mirrorless Rumors
W skrócie:
Zamieszczone przez DC.watch
EOS - conditio sine Kwanon...
No cóż - "EOS-M is made for women" - musi że działa, bo moja się od razu zapytała kielo to kostuje i kiedy jej kupię.
A poważnie to zapowiedzi buńczuczne widać się diabelnie pewnie czują. Widać że z GX1 też trafili.
BTW: o APSH też mówili że nie ma nic lepszego i będzie trwał w jedynkach do końca świata, a tu ..... widać ile takie zapowiedzi są warte.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ciekawi mnie jedno. Sugerowana cena tego bezlusterkowca, to ponad 3,5k złotych. Jeśli plotki są prawdziwe, to cwanon wpuści na rynek jeszcze jeden model, a jego cena to pewnie ponad 5k będzie, oferując przy tym nieco wiecej możliwości, ale wciąż za mało by dorównać om-d Olka czy innym producentom.
Co do bezlusterkowca FF. Za te kilka lat ktoś wejdzie z inicjatywą, to i cwanon da radę.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|
Ja nawet mam już dlań nazwę: EOS MF (6x6)!
PS
Albo FM - for men!![]()
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 12-08-2012 o 10:02
EOS - conditio sine Kwanon...
Mnie się podoba, APS-C w małej obudowie do tego niewielki naleśnik i zapewne następne niebawem. Tylko ta cena.
Gdyby tak po 2k były, to bym się nie zastanawiał
Sent from my iPad using Tapatalk HD
|600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|