Strona 13 z 57 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 570

Wątek: Canon EOS M

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Straszne takie narzekanie. Retorycznie zapytam: na czym Canon zarabia więcej: na sprzedaży Marków III i elek czy na gonieniu aparatów typu 650D, kitów i trochę lepszych szkieł, ale ciągle z grupy amatorskiej? Na bardziej wypasiony bezlusterkowiec EOS M jeszcze przyjdzie czas.
    To nie narzekania. Po prostu kolega Piotr nie rozumie (albo nie przyjmuje do wiadomości) że w przypadku tak dużych koncernów jak Canon, Sony (że o Samsungu nie wspomnę - mogliby kupić wszystkie pozostałe razem ) to nie jest kwestia możliwości tylko są to decyzje marketingowe. I ściśle temu jest wszystko podporządkowane. I jakieś domowe analizy o tym kto co i dlaczego nie umie zrobić i jest z tyłu lub z przodu są po prostu całkowicie pozbawione podstaw. Nad tym pracują tam sztaby ludzi i jak widać po wynikach tych firm robią to bardzo dobrze (w przypadku Sony dział foto jest jednym z trzech przynoszących dochody).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Dla tych, którym się nie spodobał EOS-M jest alternatywa. Adapter do m43 lub Sony-E z pełną uatomatyką

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    grunt to sie nie ograniczac... w tym przypadku do aparatow cyfrowych ;-) mysle ze takie forum uzytkownikow Canona moze byc naprawde fajna sprawa.. tylko trzeba sie wystrzegac sabotazystow Nikona ;-) ;-)
    Kolejny ... sprzedajecie ten szajs, że jest tak tutaj promowany? Dorzuć AF ze szkłem EF to zacznę myśleć o kupnie.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

pisałem wcześniej: dać ińczykom trochę czasu i wymyślą co trza
    tylko czekać
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Tato Zobacz posta
    Dla tych, którym się nie spodobał EOS-M jest alternatywa. Adapter do m43 lub Sony-E z pełną uatomatyką
    http://www.m43.eu/wp-content/uploads...07/kipon_1.jpg
    I pełna współpraca jest zapewniona - znaczy wszytko działa?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna

Tylko i wyłącznie przysłona, przynajmniej taka jest informacja na stronie Kipona:

KIPON developed electronic adapters through the co-operation with Japanese engineers,using Canon EF mount lens on NEX &m4/3 mirrorless cameras,through the dial ring or button to control the iris of original Canon EF lens

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Ale gdzie to kupić?

Bywalec Awatar sfw
    Miasto
    Mińsk Maz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I pełna współpraca jest zapewniona - znaczy wszytko działa?
    Panie Kolekcjoner, odpowiedź miałeś w moim poście który wyciąłeś. Natomiast postów nt. tej protezy, nie związanej z tematem, nie wycinasz.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Na bardziej wypasiony bezlusterkowiec EOS M jeszcze przyjdzie czas.
    No więc na CR (czujnie - IMHO) zauważyli, że rozmiar bagnetu EF-M (zakładam, że wykluczający FF) wskazuje na rozdział:
    • FF do DSLR,
    • APS-C do MILC,

a kobiety z powrotem na traktory!
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    To rzeczywiście powinna być lektura obowiązkowa dla ewentualnych nabywców nowej M-ki Canona.

It's basically a re-do of their boring G1X bloated compact camera but without the swivel screen, without the pop-up flash and without even the benefit of a creepy, point 85 plastic optical viewfinder. So you actually get a lot less stuff but the same performance for the same basic price point? And this makes sense to rational photographers? How?

I want to ask the people who have already rushed to pre-order one of these from Amazon, "What were you thinking? Have you never seen a Panasonic G3 or G5 or GX1? or Olympus EPL-2? Or even a Canon rebel T3i?" There are so many great bargains out there that this camera seems unbelievably cynical.

Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 13 z 57 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów