kurcze, i mnie wpienili, no... marzyla mi sie malenka stalka 22/2 i to Canon zrobil wrecz perfekt... jedynym mankamentem jest... niekompatybilnosc z EF-S. wiec na wersje EF-S raczej sie nie doczekam. a focic mydelniczka bez celownika i dwoch kolek... dziekuje, postoje...
eeeno, skoro będzie przejściówka w jedna stronę to pewnie i zrobią w druga...tylko ze Chińczycy
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
inczyki dadzą rade ,tylko im dać trochę czasu
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Chińczyki mają wszystko mniejsze to dadzą radę wcisnąć, nam to dane niestety nie będzie![]()
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Odległość flanszy obiektywu od matrycy w systemie M wynosi 18mm, natomiast w systemie EF-S jest to 44mm. Adapter musiałby mieć -37mm grubości, do tego w magiczny sposób przenikać przez kłapiące lustro. Mimo całego szacunku dla przemyślności chinoli należy liczyć się z tym, że może im zejść trochę czasu zanim opracują to cudo...
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Zwróć uwagę, że ta lampa nie ma żadnych przycisków poza wyłącznikiem. To oznacza, że całe sterowanie odbywa się z poziomu menu w aparacie. Teraz wystarczy, aby Canon ograniczył funkcje sterujące dla tej lampy w innych aparatach (przypuszczalnie starsze puszki mogą ją widzieć jako "głupiego" flesza). Po co podkopywać rynek dla 600EX? Ale zobaczymy co faktycznie będzie jak sprzęt stanie się dostępny.