Strona 49 z 57 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 570

Wątek: Canon EOS M

Dopiero zaczyna Awatar polon
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie Odp: Canon EOS M

może inaczej...
    czy kręcenie kółkiem zmienia przysłonę a kręcenie kółkiem + trzymanie innego przyciski zmienia czas migawki? chodzi mi o kombinację tego typu

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez polon Zobacz posta
    może inaczej...
    czy kręcenie kółkiem zmienia przysłonę a kręcenie kółkiem + trzymanie innego przyciski zmienia czas migawki? chodzi mi o kombinację tego typu
    Nie będzie inaczej. O co by Ci nie chodziło, jest tak, że naciśnięcie prawej strony kółka (raz) przestawia to, czy krecenie kółkiem zmienia przysłonę czy czas.
    Zielone strałki-znaczniki na ekranie przeskakuja z przysłony na czas i z powrotem po kazdym naciśnięciu.

Operacja tymi guzikami co są i ekranem dotykowym jest całkiem sprawna.

Jeśli miałbym coś dodać, to guzik, który by szybko blokował i odblokowywał ekran dotykowy, tak, żeby ustawienia nie zmienialy się od przypadkowego dotyku, np. kiedy wisi na szyi na chwilę bez wyłączania całego aparatu.
    Można też robić zdjęcie natychmiast po dotknieciu ekranu tam gdzie ma być ostrzone, ale to jest mało przydatne jezeli nie da się (szybko) zablokować/odblokować ekranu. A wygląda na to, że się nie da.

Witam, jestem już od jakiegoś czasu użytkownikiem forum, jednak pierwszy raz zabieram głos, a dotyczy on EOS M
    Podobnie jak większość użytkowników systemu Canon ( szczęśliwy właściciel 5 D III, Tamron 24-70 2.8 VC US,C70-200 2.8L ,Sigma 35 f1,4) od jakiegoś czasu szukałęm i czytałem na forum info na temat alternatywy dla dużego body na wakacyjne wypady itp.
    Stało się, padło na EOS M, cena 1169 PLN w Saturn.pl ( w zestawie z KIT +lampa) . Powiem tak. Wrażenie - od razu da się lubić, cena super, wykonanie rewelacja, menu - zero problemów dla posiadaczy systemu, no pewnie najważniejszy AF. Powiem tak - jest ok, tym bardziej , że w sieci krązą już mity na ten temat. JEst celny, wcale nie jest wolny. ( do tej pory na wycieczki zabierałem G15-sprzedałem , kupiłęm EOS M i nie żałuję. Podsumowując - jak ktoś za 1200 zł oczekuje od aparatu szybkości C 70 D czy 5d III itd. to chyba pomylił założenia tego systemu. Górę bierze jakość obrazka , możliwość obróbki, mobilność sprzętu, no istnieje możliwość wykorzystania innych obiektywów.
    Wszystkim którzy się wahają, krytykują a nie mieli w rękach tego sprzętu gorąco polecam.
    Zamierzam dokupić konwerter - zamiennik, co polecacie?

Początki nałogu Awatar homesicalien

Ostatnio macałem w rtv. Nie spodziewałem się, że sprzęt za tę cenę może być tak dobrze zbudowany. Spodziewałem się plastiku, a tu stop magnezu, obudowa przyjemnie zwarta.

Też jestem użytkownikiem od kilku dni i właściwie wszystko byłoby super, gdyby nie drobna upierdliwość - ta cholerna "zaleta" jasności lcd zależna od ekspozycji. Zupełnie traci sens w manualnym trybie bez podpiętej systemowej lampy, chociaż nie wiem jak działa z oryginalnym canonem.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Funkcja "final image simulation" zawierajaca "exposure simulation" jest bardzo użyteczna ale wyłącza się z lampą EX. Nawet z lampą można ciągle z niej skorzystać żeby zobaczyć oswietlenie bez lampy, czyli wszystko działa jak należy albo i lepiej.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Funkcja "final image simulation" zawierajaca "exposure simulation" jest bardzo użyteczna ale wyłącza się z lampą EX. Nawet z lampą można ciągle z niej skorzystać żeby zobaczyć oswietlenie bez lampy, czyli wszystko działa jak należy albo i lepiej.
    Ale chciałbym mieć możliwość jej wyłączenia, teraz jak podłączam phottixa to jestem w czarnej ....

Dopiero zaczyna Awatar polon
    Miasto
    Bydgoszcz

dzisiaj testowałem w saturnie. Nie mogłem znaleźć jednej opcji... dotknięcie ekranu w dowolnym miejscu powoduje ustawienie punktu ostrości w tym właśnie miejscu ale nie łapie ostrości (autofocus się nie uruchamia). Jak ustawić tę funkcję tak by po dotknięciu ekranu od razu punkt łapał ostrość? (bez wyzwalania migawki bo z wyzwalaniem to znalazłem opcję).

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Nie miałem w ręku i się nie znam ale się wypowiem. Na tym forum każdy tak robi Najpierw przestawienie ramki AF a później spust migawki do połowy? Zgadłem?
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Mam małą zagwozdkę - adapter działa pięknie ze szkłami z AF, natomiast ze szkłami manualnymi dość loteryjnie tzn. z jednymi działa, a z innymi wyskakuje błąd. Miał ktoś taki przypadek? Da się coś z tym zrobić (np. aktualizacja) poza wymianą przejściówek ?

Strona 49 z 57 PierwszyPierwszy ... 394748495051 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów