Strona 47 z 57 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 461 do 470 z 570

Wątek: Canon EOS M

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Canon M niestety upadł.
    To znaczy nie model Canon M, ale konkretny egzemplarz.
    Nie byłem świadkiem jego upadku, więc nie wiem, jak można było tak przy..., aby tylna obudowa punktowo odgięła się od reszty korpusu i zdeformowała, ale płeć żeńska jest nazywana słabą tylko dlatego, że sama się na to zgadza (są teraz mistrzostwa świata w piłce nożnej dziewcząt, można popatrzeć, jak delikatnie się kopią i zderzają, ufff).
    Wracając do rzeczonego egzemplarza, poza tą artystycznie uformowaną na nowo tylną ścianką innych śladów nie było, tylko, drobiazg, aparat przestał się uruchamiać.
    Ale na naszej ukochanej Żytniej nawet nie mrugnęli okiem, aparat przyjęli, tylną obudowę wymienili i odpalili.
    Okazało się, że poza zdeformowaniem tylnej ścianki aparat nie doznał żadnych innych uszkodzeń.
    Nie uruchamiał się, bo zasuwka baterii, znajdująca się tuż koło miejsca uderzenia, przestała odpowiednio dociskać wystającym z niej na jakieś 2 mm sztyfcikiem obwód, informujący o jej zamknięciu.
    Wiwat Canon, wiwat Canon M. Solidna obudowa przyjęła na siebie energię uderzenia, jak widać równie solidna reszta wytrzymała bez szwanku.
    Ostatnio edytowane przez rsaw ; 25-03-2014 o 00:55

Hej Marel, czy udało Ci się zakupić taką przejściówkę, czy to działa? Jeśli tak, to z jakiej firmy (poza oczywiście oryginalną za 700zł;-)). Mam dużo sprzętu canona i rozważam zakup body M, zastanawiam się jednak, czy będą współpracować w pełni obiektywy, autofocus itd.
    Będę wdzięczny jeśli ktoś z forumowiczów napisze jakąś opinię.

Pozdrawiam

Ra

Cytat Zamieszczone przez marel Zobacz posta
    Dzięki za namiary. Niestety na miejscu nie mam nigdzie sprawdzić, nawet oryginał. Jak będzie na allegro to zakupie i mam 10 dni jak cos na sprawdzenie.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Rough2 Zobacz posta
    Hej Marel, czy udało Ci się zakupić taką przejściówkę, czy to działa? Jeśli tak, to z jakiej firmy (poza oczywiście oryginalną za 700zł;-)). Mam dużo sprzętu canona i rozważam zakup body M, zastanawiam się jednak, czy będą współpracować w pełni obiektywy, autofocus itd.
    Będę wdzięczny jeśli ktoś z forumowiczów napisze jakąś opinię.
    Posiadam Eos'a M i przejściówkę Meike (zakupiona na Ebay'u z HongKongu - cena ok. 130 zł) i działa bez problemu ze wszystkimi obiektywami np. C 70-200/f4 czy Tokina 100/2,8 + do tego przejściówka na m42.
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Podpinam się do pytania.
    - Jak lampy/piloty 622c które używam z piatką,
    - jak szybkość pracy AF na ef-m/ef przez przejściówkę

ogólnie czy warto kupić żonie (spacerówka dla mnie) jako następca hybrydy która co prawda nie chce się zepsuć, i tak pada już któryś rok z rzędu, myślę o m43 typu wysoki pen lub om-d zewzgledu na szybki AF ale to brnięcie w nowy system, tyle że przeważnie i głównie zależy mam na szybkim i pewnym AF (dzieciaki).
    |CANON FF|

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

jak dla zony to może pomyśl o canonie 100D- jest naprawdę kompaktowy a wszystkie szkla pasują jak ulał bez przejściówki

Bywalec Awatar benicjusz
    Miasto
    Warsaw DC

Ponownie czytam cały wątek i już przy 5 screenie dochodzę do podobnych wniosków, jednak tylko łudziłem się, iż po updejcie softu M z butów wyrwie.

Kupił bym coś u43 ale boję się, iż skończy się to wyprzedażą ciężkich klamotów na C tak wszyscy, no prawie wszyscy pieją na temat tego sytemu, albo kasa w błoto bo FF rozpieszcza. Poza kilkoma chwilami w MM nie bawiłem się dłużej penami, a tam dość jasno i w zasadzie wszystko działa dobrze.

No nic, czeka mnie wizyta w fotodżołkerze na macanko.
    |CANON FF|

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez benicjusz Zobacz posta
    Podpinam się do pytania.
    - Jak lampy/piloty 622c które używam z piatką,
    Moja 430ex współpracuje bez zastrzeżeń – tylko jest trochę duża. Za to fajnie współpracuje w trybie slave - wyzwalana przez 90ex.

- jak szybkość pracy AF na ef-m/ef przez przejściówkę
    Autofokus M jest generalnie nieco wolniejszy niż w lustrzankach i nie jest to chyba zależne od przejściówki, tylko ten typ tak ma. W działaniu przypomina bardziej kompakt niż lustrzankę. Z 70-200/f4 ustawia ostrość nieco dłużej niż na 350D – trudno mi ocenić ile to trwa, wydaje się, że ok. 0,3-0,5 sek. W zależności od warunków. Dla mnie pewnym problemem jest to, że po wciśnięciu spustu migawki też występuje opóźnienie. Fotografowanie ruchliwych dzieci jest pewnym wyzwaniem.

ogólnie czy warto kupić żonie (spacerówka dla mnie) jako następca hybrydy która co prawda nie chce się zepsuć, i tak pada już któryś rok z rzędu, myślę o m43 typu wysoki pen lub om-d zewzgledu na szybki AF ale to brnięcie w nowy system, tyle że przeważnie i głównie zależy mam na szybkim i pewnym AF (dzieciaki).
    Jako spacerówka (w zestawie z 18-55 lub 22) jest to świetny aparacik, w miarę kompaktowy a jednak dający niezłej jakości obraz. No i wielki plus to filmowanie, również bardzo dobrej jakości obraz i dźwięk.

Dla mnie impulsem do zakupu była niska cena zestawu, przy przyzwoitych parametrach aparatu.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez Arkady111 Zobacz posta

Jako spacerówka (w zestawie z 18-55 lub 22) jest to świetny aparacik, w miarę kompaktowy a jednak dający niezłej jakości obraz.
    Z czym dla Ciebie jest ten obrazek porównywalny? Subiektywnie jest na poziomie np. 400D, czy lepiej/gorzej?

Widziałam kilka zdjęć z M-ki, NEX-a, RX100 i zdecydowanie najbardziej podeszły mi z M-ki, ale... dylemat jest.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Obiektywnie obrazek z M jest taki sam jak z jakiegokolwiek z najnowszych APSC Canona.
    Czyli zauważalnie lepszy od 400d przy uważniejszym spojrzeniu.
    Mi się subiektywnie bardziej podoba niż z 60d, jakby bardziej kolorowy, dobre ISO 6400, ale to już pewnie dzielenie włosa.

Uzależniony

Ma ktoś porównanie Eos M z Fuji X-T1?

Strona 47 z 57 PierwszyPierwszy ... 374546474849 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów