Strona 42 z 53 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 411 do 420 z 570

Wątek: Canon EOS M

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    Przejściówki min. MEIKE są po 300 zł, więc znacznie taniej od firmowych.
    Witam

Można prosić o namiar na taki adapter ? szukam ale coś zabardzo znaleźć nie potrafie. Mam dwa szkła tamrona i przydałby się taki adapter

Próbował ktoś z użytkowników EOS-M uruchomić w nim oprogramowanie Magic Lantern ??
    Zależy mi bardzo na interwalometrze w tym aparacie - ten soft jako chyba jedyny daje taką możliwość...
    Wykonałem wszystko z instrukcją zawartą na stronie projektu - lecz w chwili naciśnięcia spustu oprogramowanie zawiesza się.. i nie można wykonać żadnego zdjęcia
    Nie wiem gdzie popełniam błąd..

Proszę o pomoc osoby, które uruchomiły ten soft na M-ce.

Pozdrawiam
    Mariusz

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Oryginalny można nabyć na ebay z HK za $95, a Meike za $34.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

W tej chwili nie widzę, ale ostatnio były te:
    ADAPTER Canon EF EF-S na EOS M EF-MOUNT EF-M (3928131186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    ADAPTER Z CANON EOS M [ EF-M ] NA CANON EF-S / EF (3940333837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Proponuję napisać do tych sprzedawców, może mają adaptery niewystawione na aukcjach.

Cytat Zamieszczone przez Selena Zobacz posta
    W tej chwili nie widzę, ale ostatnio były te:
    ADAPTER Canon EF EF-S na EOS M EF-MOUNT EF-M (3928131186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
    ADAPTER Z CANON EOS M [ EF-M ] NA CANON EF-S / EF (3940333837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Proponuję napisać do tych sprzedawców, może mają adaptery niewystawione na aukcjach.
    odgrzebię kotleta
    ale w tych cenach to lepiej z hąkkągu coś ściągnąć

ja zamówiłem obiektyw 22mm u polecanego kilka razy w temacie użytkownika z ebuy'a i nie narzekam. Przesyłka szybko dotarła, całość oryginalna, porządnie zapakowana. Oby się sprawowała latami bo nie zamierzam na razie eos-m zmieniać na coś innego.

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Cytat Zamieszczone przez icemac Zobacz posta
    ja zamówiłem obiektyw 22mm u polecanego kilka razy w temacie użytkownika z ebuy'a i nie narzekam. Przesyłka szybko dotarła, całość oryginalna, porządnie zapakowana. Oby się sprawowała latami bo nie zamierzam na razie eos-m zmieniać na coś innego.
    Ile dałeś za szkło?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Polecam wypróbować przed kupieniem. Niestety, pewnie w ramach oszczędności, wiele z tych adapterów ma okrągłe styki, które łatwiej tracą kontakt w przypadku jakichkolwiek luzów na bagnecie.

Dzięki za namiary. Niestety na miejscu nie mam nigdzie sprawdzić, nawet oryginał. Jak będzie na allegro to zakupie i mam 10 dni jak cos na sprawdzenie.

Hej Marel, czy udało Ci się zakupić taką przejściówkę, czy to działa? Jeśli tak, to z jakiej firmy (poza oczywiście oryginalną za 700zł;-)). Mam dużo sprzętu canona i rozważam zakup body M, zastanawiam się jednak, czy będą współpracować w pełni obiektywy, autofocus itd.
    Będę wdzięczny jeśli ktoś z forumowiczów napisze jakąś opinię.

Pozdrawiam

Ra

Cytat Zamieszczone przez marel Zobacz posta
    Dzięki za namiary. Niestety na miejscu nie mam nigdzie sprawdzić, nawet oryginał. Jak będzie na allegro to zakupie i mam 10 dni jak cos na sprawdzenie.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Rough2 Zobacz posta
    Hej Marel, czy udało Ci się zakupić taką przejściówkę, czy to działa? Jeśli tak, to z jakiej firmy (poza oczywiście oryginalną za 700zł;-)). Mam dużo sprzętu canona i rozważam zakup body M, zastanawiam się jednak, czy będą współpracować w pełni obiektywy, autofocus itd.
    Będę wdzięczny jeśli ktoś z forumowiczów napisze jakąś opinię.
    Posiadam Eos'a M i przejściówkę Meike (zakupiona na Ebay'u z HongKongu - cena ok. 130 zł) i działa bez problemu ze wszystkimi obiektywami np. C 70-200/f4 czy Tokina 100/2,8 + do tego przejściówka na m42.
    Pozdrawiam

Strona 42 z 53 PierwszyPierwszy ... 32404142434452 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów