Próbował ktoś z użytkowników EOS-M uruchomić w nim oprogramowanie Magic Lantern ??
Zależy mi bardzo na interwalometrze w tym aparacie - ten soft jako chyba jedyny daje taką możliwość...
Wykonałem wszystko z instrukcją zawartą na stronie projektu - lecz w chwili naciśnięcia spustu oprogramowanie zawiesza się.. i nie można wykonać żadnego zdjęcia
Nie wiem gdzie popełniam błąd..
Proszę o pomoc osoby, które uruchomiły ten soft na M-ce.
Pozdrawiam
Mariusz
Oryginalny można nabyć na ebay z HK za $95, a Meike za $34.
W tej chwili nie widzę, ale ostatnio były te:
ADAPTER Canon EF EF-S na EOS M EF-MOUNT EF-M (3928131186) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ADAPTER Z CANON EOS M [ EF-M ] NA CANON EF-S / EF (3940333837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Proponuję napisać do tych sprzedawców, może mają adaptery niewystawione na aukcjach.
odgrzebię kotleta
ale w tych cenach to lepiej z hąkkągu coś ściągnąć
ja zamówiłem obiektyw 22mm u polecanego kilka razy w temacie użytkownika z ebuy'a i nie narzekam. Przesyłka szybko dotarła, całość oryginalna, porządnie zapakowana. Oby się sprawowała latamibo nie zamierzam na razie eos-m zmieniać na coś innego.
Polecam wypróbować przed kupieniem. Niestety, pewnie w ramach oszczędności, wiele z tych adapterów ma okrągłe styki, które łatwiej tracą kontakt w przypadku jakichkolwiek luzów na bagnecie.
Dzięki za namiary. Niestety na miejscu nie mam nigdzie sprawdzić, nawet oryginał. Jak będzie na allegro to zakupie i mam 10 dni jak cos na sprawdzenie.
Hej Marel, czy udało Ci się zakupić taką przejściówkę, czy to działa? Jeśli tak, to z jakiej firmy (poza oczywiście oryginalną za 700zł;-)). Mam dużo sprzętu canona i rozważam zakup body M, zastanawiam się jednak, czy będą współpracować w pełni obiektywy, autofocus itd.
Będę wdzięczny jeśli ktoś z forumowiczów napisze jakąś opinię.
Pozdrawiam
Ra