Strona 39 z 57 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Smiem watpic czy dual pixel trafi do 750d, a juz prawie na pewno nie do 110d (DIGIC5+ ! )
    Podobnie bedzie w EOS M: tanszy model bedzie bez, a drozszy dostanie dual pix i inne bajery (za 4000 PLN)
    Olympus nie ma sie co obawiac, bo:
    1. i tak ma szybszy CD AF niz dual pix
    2. dostanie podobne rozwiazanie od Sony jak bedzie trzeba
    3. ma obiektywy zoptymalizowane pod kątem szybkiego AF

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

ja jednak sie upieram. szybki AF w LV to jest dla Canon byc albo nie byc w segmencie amatorskim. Rebele i M-ka musza byc atrakcyjne dla osob
    zaczynajacych z fotografia, a te sa zafiksowane na tryb zombie i slepienie w ekranik. na dobra sprawe tam mozna nawet zabrac wizjer optyczny
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

No way Rebele i tak sprzedają się jak ciepłe bułeczki. Chłopaki się napracowali w Canonie nad dual pixem, a Ty byś chciał to za darmo rozdawać? 750d będzie miał "szybki" CD AF z obecnego EOS M (ciekawe czemu nie ma aktualizacji firmware do 650d albo 700d?), a jak ktoś będzie chciał szybciej, to płacić za 70d! Za to na pewno w Canonie spodobałby się pomysł z zabraniem wizjera optycznego

P.S. W 850d jest szansa na dual pixa
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 10-07-2013 o 15:22

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z tym ze Dual CMOS wejdzie IMHO w kolejnosci: 750D, 110D a dopiero potem M2, bo to te dwie pierwsze linie Rebeli robia gros dochodow dzialu foto Canona.
    a M moze wrecz pozostac na sile skastrowany, zeby uzmyslawiac ludziom, ze Rebel jest znacznie lepszy niz sie wydaje (bo tez jest)...

To jest ciekawa łamigłówka do rozwiązania dla marketingu Canona.
    Wiadomo, że Rebele to oczko w głowie i sprzedają się jak ciepłe bułeczki.
    Niewielki odsetek modelu 650D, wypuszczony z rzekomo wadliwą bielejącą okładziną, stanowił około 65000 sztuk, co daje pogląd o skali produkcji Rebeli.
    Wprowadzenie ulepszonego AF na pewno by jeszcze polepszyło wyniki sprzedaży aparatów typu xxxD.
    Z drugiej strony to w modelu EF M, który dopiero co wszedł na rynek, podobno najgorzej pracuje AF, więc tu też by się przydała poprawa.
    Póki co, czekam na EOS M mk2, z nowym AF. Ciekawe, czy nie na próżno ?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Tymczasem kit M z naleśnikiem za $300 pojawia się i znika dosłownie z godziny na godzinę w ciagu ostatnich ~10 dni. Był na Amazon ale zniknał, kiedy chciałem kupić. Zamówiłem w BH, chwilowo nie ma, skasowałem. Teraz ciagle nie ma ale ciagle można zamówić, tylko przesunęli datę i już za $350. Zamówiłem z Adoramy przez Amazon - backordered z nieokreślona data i zniknał zupełnie z Adoramy. Skasowałem zamówienie. Wczoraj był dostępny z Best Buy na dostawę do sklepu - dzisiaj chciałem zamówić - ale już ani widu, strony nie ma. Pojawił się za to dzisiaj znowu bezpośrednio z Amazon - zamówiłem - na razie jakby trafiłem.

Jestem prawie pewien, że M2 będzie jeszcze w tym roku.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 10-07-2013 o 23:37

Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Tymczasem kit M z naleśnikiem za $300 pojawia się i znika dosłownie z godziny na godzinę w ciagu ostatnich ~10 dni. Był na Amazon ale zniknał, kiedy chciałem kupić. Zamówiłem w BH, chwilowo nie ma, skasowałem. Teraz ciagle nie ma ale ciagle można zamówić, tylko przesunęli datę i już za $350. Zamówiłem z Adoramy przez Amazon - backordered z nieokreślona data i zniknał zupełnie z Adoramy. Skasowałem zamówienie. Wczoraj był dostępny z Best Buy na dostawę do sklepu - dzisiaj chciałem zamówić - ale już ani widu, strony nie ma. Pojawił się za to dzisiaj znowu bezpośrednio z Amazon - zamówiłem - na razie jakby trafiłem.

Jestem prawie pewien, że M2 będzie jeszcze w tym roku.

A to ciekawostka !
    Widać w USA EOS M też jest jednym z liderów sprzedaży aparatów typu CSC.
    Gdyby u nas była podobna cena to też by nie leżał na półkach.
    Ale tak dobra sprzedaż na najważniejszym rynku może opóźnić premierę marka 2, chociaż z drugiej strony może świadczyć o opróżnianiu magazynów przed premierą nowej wersji.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 10-07-2013 o 23:55
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Dlatego nie czekałem na rozwój sytuacji i zamówiłem. (Na amazon już się za ta cenę skończyły, przynajmniej na razie).
    To jest gratka dla osób, które mogą sobie w USA ten sprzęt kupić bez wysyłania do Polski. Co prawda z wysyłką do PL też jest całkiem nieźle bo cena z 22 będzie na poziomie "naszego" zestawu z "kitem".

--- Kolejny post ---

Też przychylam się do zdania, że zobaczymy nową M w tym roku. Tak jak na "rumorsach" napisali, że obecna wyprzedaż modelu może sugerować rychłe pojawienie się następcy. W BH np. wersja biała ma status "wycofany". Co ciekawe podskoczyła cena adaptera. Ja jeszcze nie kupiłem ponieważ liczyłem na zestaw z nowym "kitem" jeśli np. u nas byłyby w cenie na aktualnym poziomie obecnej ceny z "kitem", wydawało mi się, że koło 10.07 miał się pojawić w sprzedaży ale może tylko mi się wydawało
    EOS od lat dziewięćdziesiątych...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    A to ciekawostka !
    Widać w USA EOS M też jest jednym z liderów sprzedaży aparatów typu CSC.
    Gdyby u nas była podobna cena to też by nie leżał na półkach.
    Ale tak dobra sprzedaż na najważniejszym rynku może opóźnić premierę marka 2, chociaż z drugiej strony może świadczyć o opróżnianiu magazynów przed premierą nowej wersji.
    Pozdrówka
    Sprzedaz w USA jest tak dobra, ze az Canon zrezygnowal ze sprzedazy EF-M 11-22
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 11-07-2013 o 17:02

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Sprzedaz w USA jest tak dobra, ze az Canon zrezygnowal ze sprzedazy EF-M 11-22
    Też nie sadzę żeby to były masowe liczby w skali bezwzględnej, ale zarówno kit z naleśnikiem jak i przejściówka dostały właśnie na Amazon nagrodę w postaci etykietki #1 Best seller. No i przejściówka faktycznie podrożała dzisiaj z $145 na $169 chyba.

To, że kit z kitem nie idzie tak dobrze, świadczy o tym kto to kupuje. Ci co już maja lustrzanki marki Canon, nawet pewnie raczej ponad Rebele. Nie ma M w żadnych sklepach poza unikalnymi typu BH i w zasadzie nikt kto szuka po prostu lepszego niż kompakt jedynego swojego aparatu (czyli główny rynek planowany dla takiego towaru) nic o nim nie wie. Nie ma też reklam w TV. Natomiast Nikon 1 i facjata pewnego aktora sa często w TV a białe aparaty sa wystawione na eksponowanych miejscach w każdym sklepie ze sprzętem foto. Podobnie NEX. Trzeba naprawdę chcieć, żeby pominać Nikona i Sony i wyszukać Canona M w Internecie.

A 11-22 też będzie, jak sobie na niego zasłużymy.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 11-07-2013 o 19:39

Miasto
    Wa-wa

W Amazon EOS M z kitem 18-55 można kupić na poniższych warunkach:

Price: $349.00 This item qualifies for 2% back in Rewards, and Free Super Saver Shipping.
    You Save: $300.00 (46%)

Czyżby we wrześniu miał się pojawić mark 2 ?

Na dpreview forum wielu polemistów uważa nawet IQ uzyskiwane z EOS M za lepsze niż z Olympusa PL-5, a nawet z E-M5.
    Niektórzy już nawet zamienili E-M5 na EOS M.
    Robi się ciekawie...
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 12-07-2013 o 23:23
    m_o_b_y
    Witold Gombrowicz

Strona 39 z 57 PierwszyPierwszy ... 29373839404149 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów