Strona 38 z 57 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 570

Wątek: Canon EOS M

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Przyzwoity, szybki AF pozbawi aparaty klasy CSC ich podstawowej wady i zapewne wzmocni ich pozycję w walce o rynek z aparatami klasy DSLR.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Juz za tydzien do sprzedazy wchodzi Ef-m 11-22mm IS STM
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 03-07-2013 o 15:34

sv
    Guest

Dojechała do mnie przejściówka M - EF zakupiona w HK za 85$ (oryginalny Canon). Emka z podpiętym 85/1,2 wygląda trochę dziwnie, ale foty robi miodzio :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

A jak z AF na przejsciowce i nowym firmwarze??

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    A jak z AF na przejsciowce i nowym firmwarze??
    No nie jest to demon szybkości, ale daje radę :-)
    PS. Na zdjęcia sportowe raczej się nie nastawiaj ;-)

Dopiero zaczyna

W znanym sklepie w NY aktualnie trwa promocja na M + 22 za 299 USD i jeszcze 2% zwrotu... Mam nadzieję, że u nas też niedługo jeszcze cena spadnie lub dadzą więcej za to samo. Może nowe zestawy sie pojawią w związku z pojawieniem się nowego obiektywu. Chcę kupić ten sprzęcik, od początku mi się podobał. Chciałem kupić 6-tkę ale na razie nie jest mi potrzebna. Miałem M-kę w ręku i wydaje mi się, ze to bardzo solidny aparat, konstrukcja jest zwarta, obudowa bez zbędnych "wihajstrów" i moim zdaniem daje przyjemny i niezłej jakości obrazek do 1600 ISO - dla mnie w sam raz. Tyle co mogłem popstrykać w MM więc i AF-a nie mogłem ocenić. Jeśli jednak AF z nowym FW pracuje już przyzwoicie zarówno z obiektywami EF-M jak i EF via adapter to jestem nastawiony na TAK. Na razie jeszcze chwilę poczekam na rozwój sytuacji.
    EOS od lat dziewięćdziesiątych...

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez MaciekSK Zobacz posta
    W znanym sklepie w NY aktualnie trwa promocja na M + 22 za 299 USD i jeszcze 2% zwrotu... Mam nadzieję, że u nas też niedługo jeszcze cena spadnie lub dadzą więcej za to samo. Może nowe zestawy sie pojawią w związku z pojawieniem się nowego obiektywu. Chcę kupić ten sprzęcik, od początku mi się podobał. Chciałem kupić 6-tkę ale na razie nie jest mi potrzebna. Miałem M-kę w ręku i wydaje mi się, ze to bardzo solidny aparat, konstrukcja jest zwarta, obudowa bez zbędnych "wihajstrów" i moim zdaniem daje przyjemny i niezłej jakości obrazek do 1600 ISO - dla mnie w sam raz. Tyle co mogłem popstrykać w MM więc i AF-a nie mogłem ocenić. Jeśli jednak AF z nowym FW pracuje już przyzwoicie zarówno z obiektywami EF-M jak i EF via adapter to jestem nastawiony na TAK. Na razie jeszcze chwilę poczekam na rozwój sytuacji.
    Jeżeli naleśnik 22mm f/2 kosztuje ponad $200, co jest rozsądne (pierścień pośredni Canon mozna kupić za $150, wprawdzie optyka bardzo ostra, bez aberracji ) to cena samego M jest poniżej $100. Bez względu na to jak powolny jest AF, nie widzę żadnego sensu w niekupieniu tego. Dlatego nie czekałem na rozwój sytuacji i zamówiłem. (Na amazon już się za ta cenę skończyły, przynajmniej na razie).

Ken R. twierdzi, że M jest lepszy niż Leica.
    "The EOS-M can be used to create extraordinary images, and for me, its color rendition for photos of things is far superior to anything from LEICA, Fuji or Sony. "

No i można wydać jeszcze trochę na baterię przejściówek, w tym np. do Canona FD.

A lampka 90EX mieści się w kieszeni i działa świetnie z 6D. Sam miód.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 05-07-2013 o 05:30

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Przejściówki na EF/EF-S niedługo powinny kosztować ca. 100 PLN (oczywiście myślę o takich z AF, te osiem drucików wewnątrz kosztuje 0,0001 PLN). Niekoniecznie z mocowaniem statywowym, jeśli ktoś planuje podłączać tylko np. naleśnik 40/2.8.
    Dziwię się też, że nie ma jeszcze Speed Boostera do EOS M, bo trudno mi sobie wyobrazić lepszą aplikację tego rozwiązania (działający bez łaski AF!).
    Obie powyższe sytuacje chyba wiążą się na razie z niewielką popularnością EOS M, ale, mam nadzieję, to się wkrótce zmieni.

--- Kolejny post ---

PS. Zakupu nie planuję w najbliższej przyszłości. Musiałby oferować jakąś funkcjonalność, której nie mam w lustrzance, sam rozmiar to za mało. Jaką funkcjonalność? A np. elektroniczną migawkę z RAW-ami 30 czy 60 fps, tak jak Nikon 1...
    Zresztą takie rozwiązanie spodziewam się wcześniej zobaczyć w 7dII

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Przejściówki na EF/EF-S niedługo powinny kosztować ca. 100 PLN (oczywiście myślę o takich z AF, te osiem drucików wewnątrz kosztuje 0,0001 PLN). Niekoniecznie z mocowaniem statywowym, jeśli ktoś planuje podłączać tylko np. naleśnik 40/2.8.

Obie powyższe sytuacje chyba wiążą się na razie z niewielką popularnością EOS M, ale, mam nadzieję, to się wkrótce zmieni.

Żadna firmowa przejściówka nigdy nie kosztowała 100 PLN. Cena 300 PLN wydaje się natomiast prawdopodobna.

Trudno mówić o niewielkiej popularności EOS M, który zaraz po starcie zajął 3 miejsce na liście sprzedaży w Japonii.
    Jeśli Canon w wersji II EOS M wprowadzi AF podobny do zastosowanego w 70D, to IMHO może objąć wiodącą rolę w segmencie CSC.
    Panasonic i Olympus pewno mają teraz nerwówkę.
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

z tym ze Dual CMOS wejdzie IMHO w kolejnosci: 750D, 110D a dopiero potem M2, bo to te dwie pierwsze linie Rebeli robia gros dochodow dzialu foto Canona.
    a M moze wrecz pozostac na sile skastrowany, zeby uzmyslawiac ludziom, ze Rebel jest znacznie lepszy niz sie wydaje (bo tez jest)...
    www albo tez flickr

Strona 38 z 57 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów