Strona 36 z 57 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 570

Wątek: Canon EOS M

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Oczywiście zależy jaka kieszeń, w dżinsy raczej nie da rady upchnąć bezlusterkowca. Ale do kieszeni marynarki/kurtki/bojówek bezlusterkowiec z naleśnikiem lub składanym power-zoomem powinien się zmieścić.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ja po obmacaniu 100D miałem przeciwną opinię. To wciąż nie jest aparat do kieszeni.
    zgoda, ale M-ka z 18-55 tez nie jest. samym korpusem zdjec w koncu nie robisz.

a tak nawiasem mowiac - na zdjecia regularnie laze w bojowkach, a tam sa kieszenie do ktorych wchodzi spokojnie ksiazka pokroju Wladca Pierscieni czy Filary Ziemii
    5D mkII + 24-105 jest troche ciezkie na taka kieszen, ale 600D + 15-85 bez problemu wchodzi... a 100D z kitem, to nawet do tylnej kieszenii tych samych portek sie zmiesci
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-06-2013 o 23:12
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Oczywiście zależy jaka kieszeń, w dżinsy raczej nie da rady upchnąć bezlusterkowca. Ale do kieszeni marynarki/kurtki/bojówek bezlusterkowiec z naleśnikiem lub składanym power-zoomem powinien się zmieścić.
    Jak słusznie piszesz to wszystko zależy jakie kieszenie. Ja jestem dość nikczemnej postury i do moich kieszeni się niezbyt dużo mieści. Bezlusterkowiec z jakimś zoomem nie ma szans wejść .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

No to zaczyna być już bardzo ciekawe .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tyle że ten golas jest z nieoryginalną baterią i ładowarką. IMO nasza oferta 1699,- za M z kitem i lampą i polską gwarancją jest b. dobra, zwłaszcza, że to kitowe szkło jest naprawdę b.przyzwoicie wykonane.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Jeśli wierzyć testom, które można znaleźć w Internecie, to potencjalnie największa zaleta tego aparatu - dostęp do największej szklarni Canona - raczej odpada, bowiem po dołączeniu za pośrednictwem przejściówki szkła EF, lub EF-S, szybkość i celność AF stają się dość trudne do zaakceptowania.
    Natomiast przy zastosowaniu kitu, lub naleśnika zdjęcia są bardzo dobre...

Może następny model EF M będzie bardziej dopracowany pod kątem użyteczności ze szkłami EF i EF-S ?
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Jeśli wierzyć testom, które można znaleźć w Internecie, to potencjalnie największa zaleta tego aparatu - dostęp do największej szklarni Canona - raczej odpada, bowiem po dołączeniu za pośrednictwem przejściówki szkła EF, lub EF-S, szybkość i celność AF stają się dość trudne do zaakceptowania.
    no nie zeby przed zalozeniem przejsciowki AF urywal tylek

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Natomiast przy zastosowaniu kitu, lub naleśnika zdjęcia są bardzo dobre...
    Może następny model EF M będzie bardziej dopracowany pod kątem użyteczności ze szkłami EF i EF-S ?
    z perspektywy uzytkownika 600D i 5D - IMHO rowniez EF i EF-S sa, mimo jednostronnej kompatybilnosci, nadal dosc osobnymi
    systemami dla kogos kto uzywa szerszych ogniskowych. czy zoom standardowy czy szersza stalka w obu przypadkach trzeba sobie
    kupic pod konkretny system, zeby to albo w ogole bylo mozliwe (vide: stalki do EF-S... oh wait... jakie stalki?) albo bylo funkcjonalne,
    bo 24-105 nie ma dobrego spacer-zakresu w cropie, a 17-40 jest i drozszy i wcale nie ostrzejszy niz cropowe odpowiedniki.

zreszta, jak mysle o zabieraniu 70-300L na wyjazd z 600D (ktory z definicji mam po to, zeby bylo mniejsze i lzejsze) to koniec
    koncow tez sciagam z polki 55-250. optycznie to jest przepasc, ale zdjecia da sie tym robic, a plecy mam tylko jedne...

w EF-M ta rozlacznosc jest IMHO jeszcze wieksza. adapter EF do EF-M to moim zdaniem geniusz marketingu - bo sprzedaje sprzet
    dwa razy:
    1. korpus M obecnym niewolnikom duzego EOS-a
    2. obiektywy EF-M, kiedy juz ww. przekonaja sie, ze praca z EF czy nawet EF-S jest bez sensu, skoro do docelowych zastosowan M-ki
    sa mniejsze i lzejsze szkla dedykowane

tyle od siebie. zainteresowanym malizna od Canona raczej proponuje na dzien dzisiejszy 100D i wyczekanie az M bedzie mialo AF
    i wszystkie potrzebne szkla. albo m4/3 gdzie szkla juz sa
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no nie zeby przed zalozeniem przejsciowki AF urywal tylek
    To prawda ale tu może być głębszy problem. Jeśli ten AF w M jest zbliżony do AF w trybie LV w 650D to np. Canon 50 2.5 macro zupełnie w tym trybie nie radzi sobie z ustawieniem ostrości. Nie że jest wolno ale po prostu w ogromnej większości przypadków nie ustawia w ogóle ostrości. Jeździ w tę i z powrotem bzycząc strasznie, bo to głośny obiektyw jest, czasem niby widać, że coś łapie, ale nie, jedzie z powrotem w nieostrość. "Współpraca" z obiektywami firm trzecich też wygląda kiepsko, widzę to na przykładzie swojej Sigmy 30 1,4. Nie jest aż tak źle jak z 50 macro Canona ale ostrość udaje się ustawić w jakichś 30% prób.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Z perspektywy użytkownika tylko korpusów 5D i szkieł pod FF pakowanie się w inne szkła nie jest ciekawe.
    Za to fajnie mieć coś mniej klapiącego i nie ważącego 1kg.
    Zamiast adaptera EF-EOS M rozwiązaniem może być adapter z soczewkami Speed Booster przenoszący pole widzenia szkieł FF - tyle że trzeba poczekać, aż będzie i czy te rozwiązanie będzie miało praktyczny sens. Zestaw z adapterem i ze stałkami jak 24/2.8 28/2.8 35/2.0 40/2.8 będzie wielkości kitowego zooma EF-M 18-55mm, a obrazek FF i + 1EV ISO więcej.

Za to już są nie canonowskie odpowiedniki adaptera EF-EOS M w cenie 50$. Pewnie dlatego cena oryginalnych spadła z 200$ do 100$.

Strona 36 z 57 PierwszyPierwszy ... 26343536373846 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów