Strona 35 z 57 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 570

Wątek: Canon EOS M

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon EOS M

Cytat Zamieszczone przez SkowronWro Zobacz posta
    mając szkła canona jaki sens jest pchać się w M :-)
    to jak juz sie licytujemy, to ja dam tak jak wyzej

mialem w sobote w media-macalni 100D w lapie. i patrzac na to nie rozumiem sensu istnienia M.
    jedynym atrakcyjnym punktem M, i to sztucznie wygenerowanym, jest EF-M 22/2.
    gdyby istnial EF-S 22/2 to w ogole nie byloby o czym mowic...
    www albo tez flickr

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

myślę że się nie licytujemy;-) po prostu używając dużych szkieł małe body z 0 ergonomia nie ma racji bytu. ;-) takie moje zdanie

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

mialem w sobote w media-macalni 100D w lapie. i patrzac na to nie rozumiem sensu istnienia M.
    Nie no, jest różnica w grubości.

Jak weźmiemy adapter EF-EOS M to trochę różnica się zmniejszy. Druga rzecz to oprócz systemowych EF można podpiąć wszystko stare i manualne, do lustra już nie.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

gdyby istnial EF-S 22/2 to w ogole nie byloby o czym mowic...

Canon zamierza dalej poważnie rozwijać system M, na co wskazuje zapowiedź nowego, dość ciekawego obiektywu UWA ze stabilizacją: EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM (18-36 mm ekwiwalent ogniskowej).
    Jeśli w następnym modelu upora się z kapryśnym AF, to Canon może jeszcze powalczyć na tym polu, szczególnie gdyby dodał choćby opcjonalny elektroniczny wizjer.
    Nie zapominajmy, że Canon M jednak jest numerem 3 na liście sprzedaży aparatów bezlusterkowych w Japonii.
    Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 24-06-2013 o 12:17
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Nie no, jest różnica w grubości.
    https://lh5.googleusercontent.com/-S...S%2520100D.jpg
    M-ki nie bylo w macalni, wiec bezposrednio nie porownywalem.
    ale to porownanie wyzej jest o kant tylka, bo ono bazuje na pomiarach a nie wrazeniach organoleptycznych.
    100D jest mierzone z wystajacym fleszem i muszla oczna, a w realu znaczenie ma w zasadzie grubosz uchwytu.
    ewentualnie potem gabaryt calosci jako korpus + obiektyw i tu nie ulega alibi, ze 100D mialo byc i jest wieksze.
    pytanie czy to jest wada, bo dla mnie zdecydowanie nie wrecz 100D za male. ale to oczywiscie kwestia
    subiektywna

Jak weźmiemy adapter EF-EOS M to trochę różnica się zmniejszy.
    do takich pomyslow mam takie samo podejscie jak do technorezerwatu Apple'a. niby wszystko mozna softem albo
    przejsciowkami nadgonic, ale co bardziej wymagajacy uzytkownik konczy z zapchana pamiecia na appsy i workiem
    pelnym kabli, zeby cos tam podpiac i wykorzystac.

pewnie, ze bazowa konfiguracja jest mala i lekka, ale chcac z tym zrobic cos wykraczajacego poza pstryk/facebook*
    dosc szybko dochodzi sie do wniosku, ze caly ten biznes wykminiony jest celem lojenia jelenii z kasy na akcesoria
    i dodatki.

korpus za 400 EUR, zeby z miejsca dokladac adapter za 120 EUR? pardon, mentalnie nie jestem na poziomie
    wyznawcow Apple'a

* - niepotrzebne skreslic

Druga rzecz to oprócz systemowych EF można podpiąć wszystko stare i manualne, do lustra już nie.
    w EF-M jest raptem jedno szklo, ktorego inaczej sie nie dostanie**. byc moze w jakiejs tam przyszlosci (3-4 lata)
    ta liczba wzrosnie do trzech: 17/2 IS i 16-50/4 IS, ale zbyt wiele na pewno bym sobie nie obiecywal.
    poza tym, ja nadal robie zdjecia dzisiaj i tym sprzetem co teraz jest dostepny

** - korekta: z EF-M 11-22 IS to beda dwa takie sloiczki. lepiej, ale nadal nie ma tego do czego zapiac

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Canon zamierza dalej poważnie rozwijać system M
    niestety masz racje. a ja nieodmiennie czekam albo na EF-S 22/2 albo na korpus z bagnetem M ale o gabarytach
    i ergonomii zblizonych do pojecia normalnosci. niech strace - nawet 100D obleci, jesli cena z adapterem do pelnego
    EF bedzie znosna.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 24-06-2013 o 12:18
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Jak weźmiemy adapter EF-EOS M to trochę różnica się zmniejszy.
    Nie "trochę", a prawie do zera - zostanie tylko grubość muszli ocznej, czyli element wystający.

--- Kolejny post ---

A ponadto EOS 100 ma wbudowaną lampę błyskową. I wizjer!
    Ostatnio edytowane przez Leon007 ; 24-06-2013 o 12:30

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

No panowie będzie Speed Booster do EOS M
    Speed Booster for Canon EOS-M spotted. And new Lens Turbo already for sale! | Mirrorless Rumors

Czyli w tym małym aparaciku mamy obrazek z pełnej klatki.
    Dla byłoby to super rozwiązanie. Mam 28/2.8 i 40/2.8, ale 5D czy 6D to prawie 1kg.
    Jak jeszcze zrobią Speed Boostera do EOS M na bagnet FD to już idealnie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

mając szkła canona jaki sens jest pchać się w M :-)
    Powtarzasz się, już to wyżej pisałeś - od powtarzania nic nie staje się prawdą .

myślę że się nie licytujemy;-) po prostu używając dużych szkieł małe body z 0 ergonomia nie ma racji bytu. ;-)
    I ta przypadłość dotyczy większości bezlusterkowców.

Po prostu dążenie do miniaturyzacji nie idzie w parze z ergonomią. Ograniczeniem jest najzwyczajniej istota trzymająca sprzęt .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cieszy, że Canon poprawił AF i wypuścił nowy obiektyw. AF już wygląda całkiem przyzwoicie. A i obiektyw też będzie bardzo przydatny. Może Canon nie zapomniał całkiem o M-ce :-)

Ja po obmacaniu 100D miałem przeciwną opinię. To wciąż nie jest aparat do kieszeni. A jak ktoś chce nosić aparat w torbie czy plecaku to różnica wielkości pomiędzy 100D, a np. 1100D/600D nie ma znaczenia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Ja po obmacaniu 100D miałem przeciwną opinię. To wciąż nie jest aparat do kieszeni.
    Do kieszeni to i moja Nokia jest duża .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 35 z 57 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów